Annie Mac - A to Z (Sunday Best)

Partyscene Redactie | 9 oktober 2006
music

De Ierse Annie Mac heeft een goede muzieksmaak, vindt collega-dj en radiomaker Rob da Bank. Hij vroeg haar om de tweede editie van A to Z samen te stellenInleiding: Ze is een dj, maar dan vooral in de radiostudio van de BBC. De Ierse Annie Mac heeft een goede muzieksmaak, vindt collega-dj en radiomaker Rob da Bank. Hij vroeg haar om de tweede editie van A to Z samen te stellen, een uitgave van Da Bank’s label Sunday Best.

Genre: het zou zomaar een radio-uitzending kunnen zijn, waarin de meest uiteenlopende dansbare muziek wordt gedraaid.

Bijzonderheden: The Cuban Brothers verzorgden het eerste hilarische deel van A to Z - een nieuw concept van Sunday Best. waarmee een beetje naar The Trip, My Playlist, DJ Kicks, Under the Influence en Back to Mine wordt geloerd. Maar wel iets uitdagender, de uitverkorene mag 26 nummers uitkiezen, maar dan wel op alfabetisch volgorde. De samensteller is daardoor eerder geneigd tot een concessie, omdat hij of zij niet zo veel artiesten of titels kan vinden met een Q of X bijvoorbeeld. The Cuban Brothers begonnen bijvoorbeeld met Average White Band, Bobby Valantin en Cymande. Daarna kwam de D in de vorm van Fat Freddy’s Drop met de nadruk op de D van Drop. De nep-Cubanen maakten er in ieder geval een funky mixalbum van, dat soms een beetje doorsloeg in meligheid door de interludes. Annie Mac pakt het iets serieuzer aan met een uitgekiende selectie van klassiekers als Belfast van Orbital en Teardrops van Womack & Womack en recente radiohits. Maar dan wel nummers (vooral op de eerste schijf) die je op radio voorbij wilt horen komen, zoals van Mocky, The Knife, Justice vs Simian, Jamie Lidell, Hot Chip en The Futureheads. Daarnaast de funky herbewerking van Just van Radiohead door Mark Ronsom als Exit Music en een oudje als Everybody loves the Sunshine van Roy Ayers. De tweede schijf (M t/m Z) is iets obscuurder, maar kent met tachtiger I Can´t Wait van Nu Shooz, Q-Tip, Orbital en Uptown Top Ranking van Althea & Donna zelfs een paar vergeten favorieten.  

Hoogtepunten: Just van Mark Ronsom, het heel vrolijk stemmende King of Clubs van Johnny Dangerous, The Similou met All This Love en Nu Shooz met I Can’t Wait.

Dieptepunt: Eigenlijk geen enkele echte misser op dit album

Aanrader, twijfelgeval of bagger: Aanrader, een prima verzamelaar.

Luister ook eens naar: The Trip created by Saint Etienne / Back To Mine - Pet Shop Boys

Annie Mac

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws