Rub n Tug presents Fabric30 (Fabric)

Partyscene Redactie | 3 oktober 2006
music

Fabric30Intro: Het Amerikaanse Rub-n-tub heeft zijn roem reeds vergaard in Ney York. Een metropool waarin al soorten muziek door elkaar gegooid kunnen worden. Het deejayende duo Rub 'n' Tug doet dan ook niet anders tijdens hun maandelijkse 'Campfire' feest in de Bronx. Van alles en nog wat wordt er door Thomas en Eric Duncan op de platenspeler gelegd. Dat deden ze al op hun vorig jaar uitgekomen mixalbum Campfire, nu doen ze het weer op hun mix voor de Fabric-compilatie. Maar dan net even anders.


Genre: Vuige electrohouse.
Bijzonderheden: Terwijl de Campfire-mix nogal eclectisch is, bestaat de Fabric-mix uit een bonte verzameling van elektronische dansplaten die we voorzichtig kunnen scharen onder de noemer electrohouse. Vuige opzwepende dansmuziek, geknipt voor de Fabric. En dan vooral voor de bovenzaal zo rond een uur of twee, drie. Als een groot gedeelte van de clientele al wezenloos op de trappen ligt. Het volume op buitensporig. Klem tussen je mede-partypeople, terwijl je darmen zachtjes met de bas mee vibreren. Eric D en Thomas trekken hun nieuwste partyplaten uit het krat en trakteren je op beukende electro. Op obscure Chicago-jackers. Op stampende house. Op Robin 'Jaydee' Albers' gestoorde neef, Gary Martin. Kaal, strak en to the point. En vooral alsmaar doorbeukend. Een onvergetelijk meesterwerk is het zeker niet. Een strak gemixte sfeerimpressie van een avondje lekker underground uitgaan daarentegen wel. En een heel mooi voorafje van een avondje helemaal losgaan.
Hoogtepunt: Afsluiter Mocky in de Ewan Pearson remix is er eentje die je ook nog wel eens voor de lol op wilt zetten.
Dieptepunten: -
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Zeker geen essential, maar ook zeker niet vervelend! Goeie keuze voor een Fabric-cd. Proef die sfeer!
Luister ook eens naar: Rub-n-tug presents Campfire 1

Rub n Tug

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws