Say it: Marco V

Partyscene Redactie | 2 oktober 2006
headlines

Marco V: "Is het eerlijk dat je een album uitbrengt onder je eigen dj-naam, terwijl je je gezicht niet eens in de studio laat zien?"Onlangs verscheen het nieuwe mixalbum van ’s lands beste exportproduct na Tiësto: Combi:Nations Volume 2 van Marco V. Zaterdag vindt de kick-off party van de gelijknamige tour plaats in de Melkweg. Interview met een geheelonthouder: “Voor mij geen stripteaseclub, champagne en drugs. Dat laat ik aan anderen over.”

 

Iedereen heeft het over de zogenaamde V-sound. Wie heeft dat in de wereld geholpen?

Marco V: “Het Schotse M8 Magazine is er in een recensie mee begonnen. Daar op dat eiland willen de media altijd alles in hokjes stoppen. Nederlanders zijn ook zo, maar in Groot-Brittannië is het erger.”

Maar je hebt het wel overgenomen, want het staat vermeld in je biografie.

Marco V: “Mensen die mijn muziek kennen, weten dat het niet in een hokje te stoppen is. Als ik dan toch moet kiezen, dan maar de V-sound.”

In welk land is Marco V het populairst?

Marco V: “In Engeland. Omdat de echte trancesound aan populariteit verliest, krijgt mijn bredere muziekstijl meer aandacht. Ze krijgen daar na al die jaren eindelijk in de gaten wat ik doe, terwijl ik voorheen altijd werd vergeleken met Armin, Ferry en Tijs.” 

Beschrijf de samenwerking tussen co-producer Benjamin en jou eens.

Marco V: “Vergelijk onze werkwijze maar met een band die in de studio aan het jammen is. De één heeft een idee voor een baslijn, de ander verzint er een melodie bij.”

Wat is de achtergrond van Benjamin?

Marco V: “Hij heeft gezongen en gespeeld in een new wave band.”

Is hij daardoor meer muzikant dan jij?

Marco V: “Absoluut. Ik heb vaak ideeën in mijn hoofd. Bijvoorbeeld een bepaalde melodie die hij dan inspeelt op de computer.”

Marco V: "Ze krijgen daar na al die jaren eindelijk in de gaten wat ik doe, terwijl ik voorheen altijd werd vergeleken met Armin, Ferry en Tijs."Is het eerlijk om een album uit te brengen onder de noemer Marco V, terwijl je er met zijn tweeën aan hebt gewerkt?

Marco V: “Daar heb ik eigenlijk geen antwoord op. Maar is het eerlijk dat Madonna elke twee jaar een nieuwe producer uitzoekt om een cd te maken, en vervolgens pretendeert een zangeres te zijn die met haar tijd meegaat? Is het eerlijk dat je een album uitbrengt onder je eigen dj-naam, terwijl je je gezicht niet eens in de studio laat zien? Vermeld dan op zijn minst de naam van de echte producer in het cd-boekje.”

Heb je het nu over een bekende dj uit Breda?

Marco V: “(lacht) In dit geval noem ik geen namen.”

Je bent behoorlijk nuchter. Is het moeilijk om in jouw wereld zo te blijven?

Marco V: “Als ik bijvoorbeeld naar Amerika vlieg, dan kom ik daar om een goede set te draaien. Niets meer, en niets minder. Natuurlijk slaap ik in een goed hotel en zorg ik ervoor dat ik voorafgaande aan zo’n optreden goed eet. Maar verder stel ik geen eisen. Voor mij geen stripteaseclub, champagne en drugs. Dat laat ik aan anderen over.”

Wat is het meest bizarre dat een clubeigenaar je voorafgaande aan een optreden heeft aangeboden?

Marco V: “Tja, vrouwen of drugs, maar is dat tegenwoordig nog schokkend?”   

Hoe bereid jij je dan voor op een optreden in het buitenland?

Marco V: “Ik informeer bij de clubeigenaar naar welke dj’s er de afgelopen tijd hebben gedraaid, welke muziek er populair is en wat het belangrijkste tijdstip in zo’n club is. Om alvast een goed beeld te krijgen van de avond. Meestal draai ik beter als ik voor de tweede keer in een club kom. Je weet wat je te wachten staat, daar speel je op in.”

Je bent bijna veertig. Hoelang houd je dit leven nog vol?

Marco V:  “Mijn leeftijd doet er als dj niet zo toe. Ik bedoel: het is geen topsport. Ik hoef niet tegen knullen van 25 te voetballen. Om dit leven vol te houden, is het zaak om met beide benen op de grond te blijven. Dat ene etentje afslaan dat je boeker aanbiedt, en voor je rust kiezen. Je kunt niet vier, vijf dagen in de week in de studio zitten, en vervolgens het hele weekend gaan feesten. Dan houdt dit leventje wel snel op.”

Marco V staat zaterdag in de Melkweg

Meer info: Marco V

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws