Get Physical Vol. 2 mixed by M.A.N.D.Y.

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

'Deutschland uber alles'



Luisteren naar Get Physical

Intro: Get Physical bestaat vier jaar en dat moet gevierd worden! Onlangs bracht het vermaarde Berlijnse label de tweede editie van de Get Physical-verzamelaar uit. Net als de eerste, is deze gemixt door Patrick Bodmer en Philipp Jung, beter bekend als M.A.N.D.Y.

Tekst: Aart Gaasbeek

Bijzonderheden: In de elektronische muziekwereld is er op dit moment sprake van 'Deutschland uber alles'. Voorheen bekend als het land van bier, worst, oost-west en irritante voetballers, is het grootste exportproduct momenteel elektronische muziek. Een van de exponenten van deze muzikale exodus is het Berlijnse label Get Physical - in 2002 opgericht door een groep muziekvrienden: DJ T, Bookashade en M.A.N.D.Y. Aan laatstgenoemde de eer de verjaardag vorm te geven met een verzameling van het beste werk dat op het label is verschenen. M.A.N.D.Y. is naast wereldhit 'Body Language' (i.s.m. Bookashade) vooral vermaard om de remixen. Artiesten als Fisherspooner en Royksopp zijn al met succes door de M.A.N.D.Y. molen gehaald. Ook pop wordt door het duo niet geschuwd, met remixen van o.a. Daniel Beddingfield en Sugababes tot gevolg.
M.A.N.D.Y. kijkt op deze verzamelaar, via 23 tracks, vlot aan elkaar gemixt, naar het verleden en de toekomst van het label. Nadeel van een labelcompilatie is dat niet alle tracks klappers zijn. Zo kun je enkele nummers bestempelen als 'doormixplaat'. Desalniettemin blijft de muziek van een constant hoog niveau. M.A.N.D.Y. zoekt de crossover van pop, electro, disco en vooral house op. Met 'Fuck on You' van DJ T tast M.A.N.D.Y. de grenzen van de discohouse af. Van New York reizen ze naar Italie voor een fijne portie Italo. Ook de hits ontbreken niet. Zowel 'Body Language' (samen met Bookashade) en 'Mandarine Girl' sieren deze mix. Vanaf DJ T met 'A Guy called Jack', met hoog Chicagohousegehalte, schiet de mix naar een hoog niveau. Voor de leek een goede kennismaking met het label, voor de fan een onmisbaar overzicht.
Hoogtepunt: 'Mandarine Girl' blijft een kippenvelplaat.
Dieptepunt: Dit is weer een mixalbum van M.A.N.D.Y. Waar blijft het debuutalbum?
Aanrader, twijfelgeval of bagger: Aanrader, uitermate geschikt om in feeststemming te komen.
Oordeel: 7,5

Op zaterdag 2 september staat M.A.N.D.Y. op het 1 jarig bestaan van Bold in de Panama. Op vrijdag 1 september treedt M.A.N.D.Y. op tijdens de R.E.M.F. taster in Club Rotterdam. Maak kans op vrijkaarten en stuur een mail naar Aart onder vermelding van M.A.N.D.Y.

Get Physical

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws