Persona's Progress (Persona)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Van Boston naar BerlijnLuisteren naar Persona's Progress

Intro: Het is tegenwoordig een cliche: Amerikaanse technomuzikant raakt verveelt met de eigen scene en verhuist naar de beloofde stad Berlijn om daar creativiteit en verlossing te vinden. Eenmaal gearriveerd lijkt het dan alsof de pollen voor creativiteit dik in de lucht hangen en kruisbestuiving aan de orde van de dag is. Dat moet Stewart Walker ook gedacht hebben toen hij in de Duitse hoofdstad arriveerde. Met Persona's Progress wil Walker laten zien hoe het label vooruitgegaan is in de tijd.

Tekst: Menno

Genre: Minimal.
Bijzonderheden: Stewart Walker en zijn labelmaatje Touane nemen zo'n tachtig procent van de Persona-releases voor hun rekening. Dat maakt deze compilatie veel meer een 'split album' dan een labelcompilatie. Duidelijk is waar de nadruk op ligt: luisterbare sfeernummers in het minimale spectrum. Nergens zal Persona's Progress het gas vol open zetten of kiezen voor echte downtempo. Het klinkt sowieso wat braafjes. Het grote muzikale avontuur dat Berlijn voor zoveel anderen al is gebleken, is voor Touane en Walker nog niet begonnen. Bij Touane en Walker vliegen de tikjes en ratels, aangevuld met kraakheldere baslijnen, je weliswaar om de oren, originaliteit laten de heren niet horen. Wel techno vol donkere, hypnotische sferen, waar het energieniveau te laag ligt en waar de glitches wat doelloos door de tracks meanderen. Het is het gevoel voor sfeer dat deze labelcompilatie redt van de ondergang, want die is op momenten subliem. Maar ja, voor een geslaagde compilatie is er toch meer nodig.
Hoogtepunt: Touane - Guess
Dieptepunt: Twijfelgeval, aanrader of bagger? Twijfelgeval, voor de toevallige passant een toegankelijke inleiding in de minima. Maar voor degenen die al wat verder zijn gegaan een brave compilatie voor je broertje (of zusje).
Oordeel: 6
Luister ook eens naar:
Touane - Awake
Steve Bug - Bugnology 2

Meer info:
Persona

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws