Sao Paris - La (F Communications)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Hoop doet leven



Luisteren naar La

Intro: Soms krijg ik de indruk dat er niet goed naar me geluisterd wordt. Zo leek me de boodschap duidelijk genoeg in mijn recensie van Sao Paris debuut 'Movimento'. Stoppen hiermee. Niet meer doen! Het ontbreken van een Franse vertaling, plus een enkele positieve recensie bij een wat minder kritische collega, zal er de oorzaak van zijn dat er toch een opvolger is gekomen. Het enfant terrible van F-communications, het lelijke eendje dat waarschijnlijk nooit een zwaan zal worden, is terug.

Tekst: John

Genre:Avant-garde elektronica.
Bijzonderheden: Volgens ingewijden is de schoonheid van het nieuwe album ontstaan uit een verschuiving van een poetische naar een meer filmische kant. Een verbreding van de horizon. Toegegeven, het album luistert beter weg dan het vorige. Maar waar hiervoor de geluidscollages van Thomas Ferriere vooral hinderlijk in de weg zaten voor Leticia's Braziliaanse zang, zijn de rollen nu omgedraaid. Thomas produceert hier de meest weirde geluiden en ritmes, maar wordt daarbij vaak hinderlijk gestoord door mevrouw. Haar vocalen zijn namelijk niet al te toonvast. Sterker nog, een potje vals zingen is haar wel toevertrouwd. Soms hoor je flarden muziek, waarbij je denkt: Hey! Dit had wel eens kunnen werken. Maar meestal wordt het dan weer door de zang om zeep geholpen. Er is progressie, maar de snelste weg vooruit zou toch het scheiden van de paden van de hoofdrolspelers in dit drama zijn. Maar er is hoop. Hoop dat Leticia nog wat extra zanglessen neemt. Hoop dat ze het zelf ook allemaal niet zo mooi vinden. Hoop dat Laurent Garnier zich nog eens achter de oren krabt en met een mooie bos gladiolen afscheid van het duo neemt. En hoop doet leven.
Hoogtepunt: Er is wat vooruitgang waar te nemen. Met dit tempo zou de vijfde cd wel eens mee kunnen vallen.
Dieptepunten: Nog niet veel meer dan dat.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Om me beter in te kunnen leven, heb ik een tuinstoelzitting op de grond gelegd, palmboom geplant en net gedaan of ik daaronder aan het chillen was. Zelfs toen werkte het nog niet.
Oordeel: 4+
Het kan nog erger: Movimento

Sao Paris

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws