Azuli presents Space Ibiza 2006 (Azuli)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Bijna onbezorgd feesten...Luisteren naar Space Ibiza 2006

Intro: Deze cd draaien na drie dagen London is de simpelste manier om je trip nog een beetje te verlengen. Weet ik nu. Lekker uit je dak gaan. Maar als je dan daarna drie dagen lang weer links en rechts, met gestrekte middelvinger, ingehaald wordt, en je 's werelds meest gestresste zuurpruimen, je fellow-landgenoten, in je toko mag ontvangen, sta je toch al gauw weer met beide benen op de kouwe kleigrond. Toch maar geen 9 dus, er valt wel wat op aan te merken. Tja, hoe objectief is een recensent?

Tekst: John

Genre: House.
Bijzonderheden: Zoals je van Love2party wel kan verwachten, gaan we met een recensie dus echt niet over 1 nacht ijs. Elke cd krijgt the full treatment. Een draaibeurt als je dronken bent, of als je zeg maar ongesteld wordt. Hoofdpijn, opvliegers, dat soort dingen. Een loopneus? Draaien dat ding. Van het veld gestuurd, na een schwalbe van de plaatselijke Figo? Openen die cd-la! En zo doen we dat, of het nou freaky elektronica, minimal of juist maximaal beukende club is. David Piccioni gaat voor het laatste. Dit jaar doen hij en Space, Ibiza zelfs twee cd's. Tegen het eind van het Ibiza-seizoen krijgen we dus nog een mix voor onze kiezen. Dit is zijn selectie van de momenteel te verwachten floorfillers. Van een relaxte opbouw is geen sprake. Vanaf de eerste seconde gaat de beuk erin. Cd 1 staat vol met zweterige kletsers waar het zomerfruit vanaf spuit. Goedkoop? Misschien, maar wel lekker! De clubsound van nu heeft het namelijk wel allemaal. Vrolijkheid, geiligheid, the vibe, the spirit en vooral the sound. Op cd 2 krijgen we Davids huidige obsessie voor minimal in onze strot geduwd. Ook Engelse producers blijken er volop mee in de weer te zijn. Helaas snappen ze er nog niet al te veel van. En dat kost punten. Ruim de helft van cd 2 is van een bedenkelijk, lees: nogal plat, niveau. Pas daarna weet David weer de juiste platen op te leggen. Een klein dipje in een verder behoorlijk feestelijke cd. Laat de zomer beginnen!
Hoogtepunt: Het niveau van een typische clubverzamelaar is tegenwoordig zo slecht nog niet!.
Dieptepunten: Engelse minimal is helaas nog van een bedenkelijk niveau. Verzin liever zelf wat nieuws, en laat deze trend liever aan de Deutsche Mannschaft over.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader, (bijna) onbezorgd feesten.
Oordeel: 7+
Luister ook een naar: Defected Eivissa 2006

Space Ibiza
Azuli

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws