Michel de Hey - Recorded in Rotterdam (Clone)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Spannend, van begin tot eind



Luisteren naar Recorded in Rotterdam

Intro: Als eigenaar van platenmaatschappij Immaculate Music, presentator van diverse radioshows, host van zijn eigen clubavond en samensteller van tientallen compilatie-cd's, staat Michel de Hey al ruim vijftien jaar aan de top van de Nederlandse dancescene. Ook als samensteller van diverse mixcompilaties staat de Rotterdammer zijn mannetje. De serie Essential / Technological Elements is, met maar liefst veertien edities, de meest omvattende cd-verzameling die de Nederlandse dance heeft voortgebracht. Zijn nieuwste paradepaardje is Recorded in Rotterdam, met louter bijdragen van Nederlandse producers.

Tekst: Marcel

Bijzonderheden: Een paar maanden geleden was ik getuige van een monsterset van De Hey in een afterclub in Boekarest. Met gemak hield hij enkele honderden bezoekers urenlang in zijn grip. En, heel belangrijk, met behulp van vele platen van Nederlandse producers. Want in Nederland worden niet alleen goede tranceproducties gemaakt, het stikt er van de getalenteerde techno- en houseproducers. Dat is tevens de gedachte achter Recorded in Rotterdam. Daarop laat De Hey niet alleen platen horen van pupillen als Secret Cinema, Coming Soon en Biological - verbonden aan Immaculate Music, ook producers die hun releases op andere kleine labels uitbrengen komen op Recorded in Rotterdam aan bod. Zoals Aardvarck, die met 'Just Washed That Pig' niet alleen beschikt over een grappige tracktitel, maar over een dansvloermonster die zijn weerga niet kent. Of het Nederlandse technotalent van de laatste jaren: Joris Voorn (twee keer) met zijn Detroit techno voor het nieuwe millennium. Ook met de inbreng van funkkoning Dexter slaat Michel de Hey de technoplank niet mis. Integendeel. Het past precies op dit uitgebalanceerd mixalbum, waar de laatste minuten zijn gereserveerd voor de electrodisco van Alden Tyrell. Via zijn 'Hills of Honolulu' laat Michel de Hey de zon nog eenmaal schijnen. Niet boven Hawai, maar boven Rotterdam. Recorded in Rotterdam staat voor elektronische muziek met veel diepgang, gemixt door een geroutineerde dj die je aan het dansen weet te houden - van de eerste tot de laatste track.
Hoogtepunten: De alsmaar terugkerende spanning. Het is een van de weinige mixalbums die ik dit jaar zeker meer dan vijftien keer onafgebroken heb beluisterd.
Dieptepunt: Dat een bekende Nederlandse platenmaatschappij haar handen aan dit mixalbum niet wilde branden.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Absolute aanrader. Hier is een jonge en onbedorven Michel de Hey aan het werk.
Oordeel: 8,5
Luister ook eens naar: Alle afleveringen van Natural / Essential / Technological Elements.

Love2Party mag een aantal exemplaren van Recorded in Rotterdam weggeven. Stuur Marcel het goede antwoord op de volgende vraag: Wat is de titel van Michel's vorige mixalbum? Alleen de antwoorden met volledige adresgegevens worden in behandeling genomen. Succes.

Michel de Hey

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws