Nighttime Lovers Volume 3 (Vinyl Materpiece)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Zie je wel: Vroeger was het beter!


Inleiding: Iedere dj, trouwens elke muziekliefhebber, kent het gevoel. Je vingert de platenbakken en komt dat ene album tegen. Die plaat of cd die je al heel lang zoekt. Je maakt spontaan een vreugdedansje, en wanneer je de prijs ziet, komt er nog een flikflak achteraan. Maar desalniettemin lijken er platen te zijn die niet meer te traceren zijn in de platenzaken. Gelukkig zijn er gespecialiseerde labels die vergeten nummers opnieuw uitbrengen, zoals het Brabantse Vinyl Masterpice.

Tekst: JRN

Genre: discofunk uit de tachtiger jaren
Bijzonderheden: Volledige artiestenalbums, maar ook verzamelaars zoals The Original Salsoul Classics en The Ultimate Italian Disco Funk Collection. Vinyl Masterpiece brengt verloren gewaande albums weer beschikbaar op vinyl en op cd. Connaisseur Ferry Maat compileerde de eerste editie van Nighttime Lovers. Hoewel hij bij dit derde deel niet betrokken is, zijn er weer dertien mooi verzorgde nummers uit de hoogtijdagen van de disco te horen. Tegenwoordig kan iedere boerenlul een melodietje in elkaar flansen, maar toen de elektronische muziekapparatuur in gebruik kwam, waren het alleen nog de geoefende muzikanten die er mee werkten. En dat hoor je terug. Er is aandacht voor arrangementen en zangpartijen. Al heeft natuurlijk niet elk nummer de tand des tijds overleefd. Daarnaast zijn we tegenwoordig wat meer tempo gewend. Maar vele nummers, zoals Enchantment's 'Here is your chance to dance' en Simplicious' 'Let her feel it', zijn ook nu nog bruikbaar.
Hoogtepunt:The Horn Section - 'Lady Shine', Kinky Foxx - 'So Different', Brothers Johnson - 'You keep me coming back', Hypnotic - 'Are you lonely', Simplicious - 'Let her feel it', Enchantment - 'Here is your chance to dance'.
Dieptepunt: Het weeige 'What are we gonna do about it' van Mercy Mercy. Alle nummers op een na zijn bovendien langer dan vijf minuten. Dat maakt het soms wat langdradig.
Aanrader, twijfelgeval of bagger: Sommigen zullen het gedateerd vinden klinken, anderen zullen zeggen: 'zie je wel. Vroeger was het beter.' Het is bovendien ook een mooie manier om te horen wat nou precies ten grondslag lag aan de huidige dance.
Oordeel: 7,5
Luister ook eens naar:
Randy Muller
Disco Forever - Dimitri from Paris
Super Disco Friends

Tracklisting:
01. NV - It's alright (Extended version)
02. Mercy Mercy - What are we gonna do about it
03. The Horn Section (T.H.S.) - Lady shine
04. Active Force - Give me your love (Extended)
05. Felicity - Something about you (Extended)
06. One on One - Gotta thang (Extended)
07. Kinky Foxx - So different (Long vocal version)
08. Hypnotic - Are you lonely?
09. Brothers Johnson - You keep me comin' back
10. Simplicious - Let her feel it (Extended)
11. Enchantment - Here is your chance to dance
12. Scram - Running away (The weekend mix)
13. Rufus - Tonight we love (Extended)

Vinyl Masterpiece

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws