Miss Kittin Live At Sonar (EMI)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

ijzersterk en sfeervol


Intro: Het Sonar-festival is ieder jaar weer een brandpunt voor progressieve elektronische muziek. Overdag mag men lekker pielen en experimenteren, terwijl 's avonds de voeten van de vloer gaan tijdens de vele dj- en livesets van de aanwezige muzikanten. Een van die muzikanten is Miss Kittin. Met deze live-registratie bewijst ze dat de sfeer en spontaniteit van een liveset prima is over te brengen naar de huiskamer.

Tekst: Menno

Genre: electronica, minimal, techno.
Bijzonderheden: En live betekent hier ook echt live, inclusief mixfoutjes en technische moeilijkheden. Hoewel de meeste tracks - vaak in aangepaste versies en begeleid door de welbekende Kittin-vocalen - soepel in elkaar overlopen, werkt de apparatuur niet altijd mee. Op een gegeven moment valt zelfs de muziek uit, waarna Miss Kittin de ijskoningin de onderbreking met dat overbekende accent volspreekt met 'this is really bad'. Maar het maakt dit optreden weer net even specialer en de sfeer in de zaal wordt er niet minder door. Zodra de boel weer functioneert, gaat deze gevarieerde mix in volle vaart door en wordt er gejuicht en gefloten alsof er niks aan de hand is geweest. Als het geluid van Aphex Twin's 'Windowlicker' de zaal vult, is de climax aangebroken en kan de luisteraar zich echt even wanen bij die 'lucky few' die bij het optreden aanwezig waren. En die 'lucky few' hebben gesmuld van de tracks van o.a. Sleeparchive, Too Many Dj's, en the Hacker. De publiekservaring is compleet als de laatste paar tracks een weemoedig 'ja-het-is-nu-bijna-voorbij' gevoel aan het optreden meegeven. Het zijn The MFA, The Orb en de Boards Of Canada remix van Boom Bip die dit optreden voorzien van een magistraal einde. Deze live-registratie is een zeer geslaagde, zowel qua muziek als sfeer.
Hoogtepunt: De Boards Of Canada remix van Boom Bip's 'Last Walk Around Mirror Lake' is en blijft sprookjesachtig.
Dieptepunt: Het uitvallen van de apparatuur, maar dat kan je ook als hoogtepunt zien.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader
Oordeel: 8
Luister ook eens naar: Cute & Cult Mixed By Agoria , Ewan Pearson - Sci.Fi.Hi.Fi , The Orb - Oki Doki It's The Orb On Kompakt

Meer info:
Miss Kittin
Sonar Festival

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws