Dialect Intersection - Cooked up by Cyril K. (Dialect)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Kooklessen van Cyril



Luisteren naar Dialect Intersection

Intro: Het Franse Dialect Recordings zag het licht in 2002. Zo'n drieeneenhalf jaar later verschijnt van deze samenwerking tussen Cyril K en Simon Says het eerste overzicht op cd. Het aantal medewerkers is in die tussentijd flink gegroeid. Net als het aantal internationale dj's dat regelmatig een plaatje van het duo draait.

Tekst: John

Genre: House met een electrosaus.
Bijzonderheden: Het label is al van het begin af aan verdeeld in vier secties. Dialect met de breedste kijk op muziek, Art Brut voor de elektronische soul, Battle voor de echt vette houseplaten en E-troneek voor de platen van eh... E-troneek dus. Van allen vinden we wel wat terug op deze release. Hoewel de soul er misschien een beetje bekaaid van af komt. Het Parijse label produceert haar eigen interpretaties van house, techno en electro. Zonder daarbij door te slaan naar een bepaalde richting. Van alle leuke dingen een beetje, blijkt een lekker fris geluid op te kunnen leveren. Zonder daarbij altijd even frisse geluiden te gebruiken, zoals we vooral bij Riton's track mogen ervaren. Puur en ongecompliceerd. Vette house, funky electro en schemerige techno. Niet te donker, niet te licht. Zoals een stukje vlees op zijn Frans. Smakelijk, bien cuit, maar altijd vet aan de rand.
Hoogtepunten: Uitschieters zijn Quizz-Bag u Should, Simon Says-Delivrance, Tim Paris-Ambition buddy, Instant Noodles-Decibel magic en Charles Websters remix van Mike L's Mystic river.
Dieptepunten: Geen dieptepunten gelukkig.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. House, techno en electro net weer wat anders gekruid.
Oordeel: 7,5
Luister ook eens naar:DJ Hell - International Deejay Gigolos 8

Dialect Recordings

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws