A Collection of Remixes by Buscemi (Downsall Plastic)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Hot & Steamy


Intro: De bossa, de nova, de rumba en de salsa. Een uitstapje naar Cuba, een bezoekje aan Brazilie, het maakt Dirk Swartenbroekx allemaal niet uit. Integendeel, hij is de Belg die waarschijnlijk het meeste Zuid-Amerika in z'n muziek weet te stoppen. Drie albums heeft hij op z'n naam staan, een veelvoud ervan aan 12-inches, het nodige compileerwerk met ondermeer een fantastische editie van de Blue Note mix reeks. Minstens zo trots mag hij zijn op de vele remixen die hij in de afgelopen jaren maakte.

Tekst: Nico

Genre: Bossa house, latin grooves
Bijzonderheden: Maar liefst 22 stuks, verdeeld over twee schijven. Het zijn remixen die hij in de afgelopen jaren maakte, en dat hij een 1 op deze verzameling zette, geeft aan dat hij optimistisch genoeg is dat de aanvragen binnen blijven rollen. Wij delen zijn optimisme, evenals de liefde voor zwoele, uitdagende en verleidelijke dansmuziek uit Zuid-Amerika. De twee cd's laten een meer uptempo Buscemi horen. Hier en daar een wat meer ingetogen stuk om loom na te zomeren, waaronder een aangenaam omlaag getrokken versie van Nicola Conte's 'Bossa 31', maar toch vooral stevige grooves om overtuigd de nacht op tegemoet te dansen. Geen moeilijkdoenerij, geen onnavolgbare ritmes en vooral geen gefriemel in de marge. Een beetje drum 'n bass, wat latin jazz, wat lome lounge en vooral heel veel stomende bassen, orgeltjes, trommeltjes en dampende dansbeats. John Beltran, Magnus, Madrid de los Austrios, Galexico, Nicola Conte, Hooverphonic, Madredeus, Airlock noem maar op. Allemaal met liefde door Buscemi met Zuid-Amerika besprenkeld. Zelfs zoveel dat de stoom er nog van afkomt.
Hoogtepunt: De heerlijke ongedwongen sfeer. Alles mag, niks moet
Dieptepunt: nee
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: The Underwolves - Under Your Sky, Madrid de Los Austrias - Amor, vrijwel de hele catalogus van het Italiaanse Schema Records (o.a. Nicola Conte) maar probeer ook zeker Sven van Hees - Synesthesia
Oordeel: 8

Meer info: Buscemi

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws