Renaissance Master Series - Hernan Cattaneo Vol. 2

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Het verhaal, de spanning, de climax!


Intro: 'Wie zegt dat progressive dood is, mag na het horen van dit mixalbum zijn tong afbijten', schreef collega Gerd Jan Vleugels in de vorige editie van XPRS Magazine. Nu is een muziekscene natuurlijk niet afhankelijk van 1 compilatie, maar de tracks op Cattaneo's tweede mix voor het Renaissance-label bewijzen in ieder geval dat er nog steeds zeer fraaie progressive-muziek wordt gemaakt.

Tekst: Marcel

Genre: Progressive
Bijzonderheden: Een van de grootste verrassingen in de Engelse DJ Magazine top 100 poll in 2004 is de zesde plek voor de Argentijnse dj Hernan Cattaneo. Hoewel de Zuid-Amerikaan nog niet zo lang actief is als dj (hooguit een jaar of tien, opdrachten voor de locale jeugdsoos meegerekend), is hij - vooral in zijn vaderland Argentinie - ontzettend populair. Zijn carriere krijgt gestalte als de Britse dj/producer Paul Oakenfold het talent van de Argentijn ontdekt en hem voor zijn Perfecto-label een uitstekend mixalbum ('South America') laat samenstellen. Niet veel later neemt Oakenfold Hernan mee om warm te draaien tijdens zijn Amerikaanse en Europese dj-tours. De positieve reacties uit de scene zijn niet van de lucht, en het Renaissance-label trekt aan de bel voor een mixalbum. Deel 1 van The Masters Series is een feit: een fijne verzameling diepe, dromerige, funky housetracks, subtiel aan elkaar gemixt door de op dat moment al bekendste dj van Argentinie. En als zo'n mix goed verkoopt, dan volgt een tweede deel snel. Zo werkt dat. Veel verschilt deze release niet van het eerste deel. Dat wil zeggen: een allegaartje van tribal-, progressive- en diepe housesounds, strak aan elkaar gemixt door een dj met gevoel voor spanning en sensualiteit. Alle topproducers uit het genre van de diepe donkere progressive house doen een bijdrage, zoals 16 B, Hybrid, George Morel en zelfs Underworld (dan wel in de Cattaneo-remix). Opvallend is de meesterlijke opbouw die beide sets zo spannend maken. Om uiteindelijk de bom te laten barsten met een fantastische Satoshi Tomiie-remix van Hybrid's 'Higher Than a Skyscraper', gemixt met Cattaneo's eigen re-edit van Underworld's 'Mo Move'.
Hoogtepunt: Het verhaal, de spanning, de climax!
Dieptepunt: Minpuntje is dat Cattaneo vrijwel elk nummer van begin tot einde speeltijd geeft. Daardoor is er maar plek voor vierentwintig nummers op twee cd's. Bovendien begint een progressive-track na acht minuten toch wel een beetje saai te worden.
Aanrader, twijfelgeval of bagger: Aanrader. Al helemaal voor de progressive-fans van het eerste uur.
Als je dit goed vindt, luister dan eens naar: Een oude Master Serie van Renaissance, gemixt door Dave Seaman.
Oordeel: 7,5

Hernan Cattaneo draait zaterdag 6 augustus in de Renaissance-tent op Dance Valley

L2P Essentials:
Cattaneo's Master Series Volume 1

Renaissance
Hernan Cattaneo

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws