Back To Mine - Pet Shop Boys (DMC)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Twenty is the magic number


Intro: Tweemaal een jubileum, dus deze keer zowaar tweemaal een Back To Mine cd. Speciaal voor de twintigste editie van deze sterke serie, mochten de eveneens jubilerende Pet Shop Boys, Neil Tennant en Chris Lowe, dit jaar twintig jaar professioneel in het vak, allebei hun eigen favoriete after hours platen verzamelen. En de Boys mogen dan al twintig jaar lang muzikaal lief en leed delen in de studio en op het podium, de "personal collections for after hours grooving" van Neil Tennant en Chris Lowe liggen werkelijk mijlenver uit elkaar.

Tekst: Nico

Genre: Van ambient, electronica en klassiek naar pop, italo disco, rock en gospel
Bijzonderheden: De enige gelijkenis tussen de twee schijven is zangeres Dusty Springfield, absoluut een idool van beide heren en dus door beide Boys liefdevol geselecteerd. Maar daar houdt iedere vergelijking op. Neil Tennant verzamelde een uiterst sophisticated, stijlvolle, upperclass selectie aan verstilde pianoklanken, zwierige vioolpartijen, zacht rondzoemende ambientsoundscapes en op z'n tijd een ingetogen stukje popmuziek. Niks "after hours grooven", dit is "after hours chillen", en wel op uitzonderlijk hoog niveau. Een werkelijk wonderschone selectie die zich laat proeven als een glas van de beste wijn.
Ben je meer een liefhebber van bier en chips met Duyvis festival-dipsaus? Luister dan naar de eighties Italo disco van Savage en Mr Flagio, de "vieze praat" van Klein & MBO en de acht minuten durende "passie" van The Flirts. Gevolgd door 'Ti Sento' van Matia Bazaar en dan helaas het ellendig schreeuwerige 'Never Be Alone' van Justice vs Simian, toen een kutplaat - nu een kutplaat. En hoe hard Queen dan ook roept dat "The Show must go on", de sfeer is voor mij dan verziekt. Hoe driftig er ook nog door het Celestial Choir ook op los wordt gegospeld.
Hoogtepunt: De hele selectie van Neil Tennants, de een nog mooier dan de andere
Dieptepunt: Justice vs Simian - Never Be Alone. Niet alleen een onvoorstelbare kutplaat, hij helpt in 1 klap de sfeer op Chris Lowe's selectie om zeep.
Aanrader, twijfelgeval of bagger? Deze wil je hebben
Als je dit goed vindt, luister dan eens naar: Zie onderstaande Back To Mine essentials. De ene parel glimt nog mooier dan de andere.
Oordeel: Een 9+ voor Neil, een krappe 7 voor Chris

Meer info: DMC

Love2Party - Back To Mine essentials



Death in Vegas


Lamb


Underworld


Carl Cox




The Orb


New Order


Groove Armada

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws