Various - Secret Love (Sonar Kollektiv)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Voor in je schoentje!


Intro: Ik zat hier net met Sint te bellen, of hij me even wat wilde vertellen. Ik wilde graag deze cd in een ieders schoen, en of hij daar dan aan mee wilde doen. Ben je wel wijs, zei de Sint, denk je echt dat iedereen jouw muzieksmaak leuk vindt? Tja, zo had ik het nog niet bekeken, en toen ik zo door Sint werdt afgezeken, besloot ik het toch maar anders te doen. Wil je hem dan alsnog hebben, kost hij je alleen dus wel wat poen. Maar ja, dit kan ik de gemiddelde clubber inderdaad niet aandoen.

Tekst: John

Genre: Uiterst hippe volksmuziek.
Bijzonderheden: Na de eerste draai, leek ik haast wel high. Zat ik gewoon te trippen, en mijn voeten bleven ook maar wippen. Wat een trog vol heerlijke platen, ik kan er echt wel uren over door blijven blaten. Jazzanova en Resoul hadden weer eens wat. Na wat andere projecten tussendoor, wilden ze nu ineens een open oor, voor een verzameling van folkmuziek. Zijn die gasten geestesziek?
Niets bleek echter minder waar, alle tracks verdienen een dikke sigaar. Bij ons, liefhebbers van moderne house, klink de term 'Folk' al gauw een beetje wouws. Denk je terug aan de jaren zestig... geiten-wollen-sokken, of je ziet de mannen van de 'Riverdance' weer rocken. Liederen vol Keltisch gezang, een groep tapdansende mannen, voor vallen niet bang. Nou wees gerust, dat was niet wat de samenstellers bedoelden. Ze wilden dat we weer eens wat anders voelden. En zeg nou zelf, zoveel prachtige muziek op een rij, maakt een mens wel heel erg blij. Folk staat hier dus voor het gebruik van akoustische instrumenten. Geen harpen en didgeridoos, maar de echte muzikale renten. Piano's, gitaren en violen leggen hier de accenten. Gemixt met de nostalgische zang, voorwaar geen muzikaal behang. Niet elk nummer verdient het predikaat, een Godsgeschenk. Maar wat ik toch wel zeker denk, is dat een ieder die dat, 'Ik lig voor de open haard te genieten' gevoel, (je weet wel, met die grote vlammen in je smoel), deze winter nog in huis wil halen, zal van deze cd zeker niet zal balen.
Vleugjes a la Air, prachtige zang bij Nicola Kramers 'Help me', het lekker bombastische, JesUs-Christ-Superstarachtige soul-epos 'Les Fleurs', Ashley Slaters jazz-knip-trip, het prachtige 'Flowers' en mega uitsmijter 'Bardot', f#ck, waar moet ik nou op doorrijmen trouwens? Nou ja, hoe dan ook, een klassieker dus.
Hoogtepunten: Nicola Kramer, 4 Hero, Ashley Slater, Roberto di Gioias Marsmo Bill, ja, ik begrijp ook niet wat je met zo'n naam wil,.. en het onvolprezen Marden Hill.
Dieptepunt: De Hidden track, die hier echt onvindbaar blijkt te zijn. En dat is dan weer niet zo fijn!
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Lees hieronder eens het oordeel, en doe daarmee je voordeel!
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Ja wist ik het maar. Tip de Almighty Saint maar eens op zijn bovenstaande E-mail adres op zijn terugvaar.
Oordeel: 9

Luister naar: Secret Love

Love2Party Essentials: Jazzanova mixing

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws