Mutiny - Yada Yada (Underwater)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Hitpotentie


Intro: Het promotie offensief begon eind juli met de single 'Dem Girls', een onvervalste vloervuller met ragga vocalist Sweet Irie als zingend boegbeeld. En de vloer vullen blijkt allerminst een probleem voor Brixton boys Dylan Barnes en Rob Davy. Hun debuutalbum, In The Now in 2001 verschenen op Virgin, krijgt nu dan eindelijk een vervolg met Yada Yada. Niet langer op Virgin, maar op Darren Emmerson's Underwater Records en uit z'n voegen barstend van de aanstekelijke, vocale house met een behoorlijke hitparade potentie.

Tekst: Nico

Genre: party house
Bijzonderheden: Het album opent met de in 2002 verschenen single 'Ya self'. Het was de eerste uiting van Mutiny op Emmerson's Underwater Records en de sleazy housetune zou niet misstaan op het album van Audio Bullys. Integendeel, als ik niet beter wist, had ik gezworen dat het een lekkere uptempo track van Audio Bullys was. Het wereldje is trouwens klein. Want in 2002 remixten Dylan en Rob een track van Audio Bullys. En wat zegt het dat de eerste ep van Mutiny geproduceerd werd door Dylan en Simon Ratcliffe, precies, degene die niet veel later samen met Felix Buxton een duo zou beginnen onder de naam Basement Jaxx. Het is misschien wat ver gezocht, maar het feit wil wel dat Yada Yada uit z'n voegen barst van dat soort aanstekelijke partytracks. Vrolijke zomerse feel good house tunes die het met een beetje geluk tot ver in de hitparade kunnen schoppen. 'Best Friend' met Natascha Brice achter de microfoon bijvoorbeeld. Stevig stappend, huppelend bijna maar toch met die onvermijdelijke 4 x 4 beat die het hele album dominant aanwezig is. Want er moet gedanst worden bij Mutiny. En daar doen de pakkende refreinen, soulvolle vocalen van Natascha, Lorraine Cato, Robert Owens of Sweet Irie nog een schepje bovenop. Ook die laatste moet het doen met z'n portie house op 'Dem Girls'. Uitbundige booty bouncin' ragga house met de doorleefde vocalen van Irie en een schreeuwerige sax om de boel nog wat verder op te zwepen. Alles op Yada Yada is als eens eerder gedaan. Soms beter, vaker slechter. Het is gewoon lekker ongecompliceerd feesten met Mutiny. Je zou er nog moe van worden.
Hoogtepunt: in het feestgedruis steekt er geen eentje echt bovenuit.
Dieptepunt: zo is er ook geen eentje die de feestsfeer verpest.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader als je gewoon lekker wilt dansen, zweten en je handen in de lucht wilt gooien.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: De albums Remedy en Rooty van Basement Jaxx bijvoorbeeld. Zelfs de vrijblijvende love en peace house van Soulvation zou je dan kunnen bekoren. Of doe gewoon eens gek en zet het veelbesproken debuut van Audio Bullys op.
Oordeel: 7

Meer info: Underwater

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws