Ess. Underground 8 - Felipe/Johannes Heil (Dj-sets.com)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Semi-live-act van Johannes Heil


Intro: Na de opwindende mixen van Angela Flame, Claude Young, Mijk van Dijk, Miss Yetti en John Selway staan in deel acht van Essential Underground dj Felipe en Johannes Heil centraal. Felipe mixte zijn favoriete tribaltechno en Johannes Heil dook de studio in voor een live mix.

Tekst: Iddo

Genre: Techno.
Bijzonderheden: Waarschijnlijk zijn maar weinig mensen bekend met Felipe. Toch zijn zijn producties terug te vinden in de platenkoffers van de grootste techno dj's en heeft hij in zijn verblijfplaats Wenen een eigen clubavond. Hij start de mix met '04' van onze landgenoot Joris Voorn en na een opbouw met platen van Nicolas Bacher, Gadgets en Mauro Picotto is het al snel knallen geblazen. Opvallend is dat hij in de mix vier tracks van hem en zijn produceermaatje Nicolas Bacher draait. Deze tribaltechno is niet al te bijzonder maar effectief is het zeker, met 'Treangelis' als uitschieter. Felipe blijkt ook een grote liefhebber van de Napolitaanse sound en Gaetano Parisio in het bijzonder. Met drie tracks van Parisio maakt het de set niet boeiender maar wel dansbaar. Een hoge dansfactor maar weinig variatie en te snel verveling tot gevolg.Johannes Heil

Johannes Heil heeft gelukkig meer te bieden. In zijn live studio mix bestaat maar liefst de helft uit eigen producties. Daarnaast heeft hij van vier tracks een remix gemaakt. Je kan dus gerust spreken van een semi-live-act want het overige materiaal blijft beperkt tot twee nummers. Dat zijn 'Desert Fox' van The X Act en 'Ein Traum' van The Trinity. Van zijn eigen producties horen we onder ander 'Isis Osiris', 'Bring Your Idols Down' en 'Golden Dawn'. De verhaallijn van deze set is een stuk diepgaander dan dat van Felipe en blijft daardoor na meerdere luisterbeurten boeiend. Naast de mysterieuze geluiden en zweverige melodieen horen we uiteraard ook weer de vertrouwde rauwe elementen waarmee varatie gegarandeerd is.
Hoogtepunt: De semi-live-act van Johannes Heil.
Dieptepunt: Wat meer variatie had de set van Felipe goed gedaan.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? De Johannes Heil mix is een aanrader, de mix van Felipe zien we maar als een aangename bijkomstigheid.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: De zeven voorgaande delen van Essential Underground.
Oordeel: 7

Meer info: Essential Underground

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws