Groove Armada - Doin' it After the Dark (Ragbull)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Bijzondere inhoud platenkoffer Groove Armada


Intro: Voordat Groove Armada een succesvolle live-act werd, genoten Andy Cato en Tom Findlay in Engeland bekendheid als dj-duo. Dat ze het draaien niet verleerd zijn, bewijzen ze met het eerste deel van Doin' it After the Dark. Geroutineerd mixen de Britten veertien platen aan elkaar die qua stijl nogal van elkaar verschillen, maar 1 ding gemeen hebben: ze swingen stuk voor stuk de pan uit!

Tekst: Marcel

Genre: Alles wat 'funkt' & swingt.
Bijzonderheden: Wat zijn de jongens van Groove Armada toch onvoorspelbaar. Terwijl het duo met het vorig jaar verschenen vierde album Lovebox wat meer de poppy kant op ging, laten Andy Cato en Tom Findlay met deze nieuwe mixcompilatie horen over een uitgekiende selectie underground danceplaten te beschikken. House, acid, electro, broken beats, niets is Groove Armada te gek. Platen van DJ Gregory, Playgroup, Chicken Lips, Tiefschwartz en Only Child passeren de revue, vocaal ondersteund door Mc Supa, bekend van de hit Superstylin'. Ook dat nummer ontbreekt niet op deze compilatie, het zorgt zelfs voor een hoogtepunt. De leden van Groove Armada zijn niet alleen uitstekende producers, ook als dj's staan ze hun mannetje.
Hoogtepunt: DJ Gregory - Attend One
Dieptepunt: Mc Supa is soms wat te nadrukkelijk aanwezig.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Groove Armada mag wat ons betreft warmdraaien voorafgaande aan haar eigen concerten.
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Layo & Bushwacka! - All Nite Long (End Recordings)
Oordeel: 8

Groove Armada

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws