Larry Gold Presents Don Cello and Friends (Rapster/BBE)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Pure soul uit Philadelphia



Luisteren naar Larry Gold

Intro: Het debuutalbum van soullegende Larry Gold is een CD vol collaboraties met andere artiesten en bevat soulmuziek met een hoofdletter S. Geen cross-over maar pure soul zoals enkel de zwarte Amerikanen dat maken.

Tekst: Menno

Genre: Soul
Bijzonderheden: Larry Gold is vooral bekend geworden vanwege zijn betrokkenheid de 'Sound of Philadelphia' uit de jaren zeventig en tachtig (denk aan The Trammps, Teddy Pendergrass, Patti Labelle). Met zijn cellospel was hij aanwezig op een hele stroom aan tracks uit Philadelphia. Wat recenter hield hij zich bezig met het samenstellen van de arrangementen voor tracks van onder anderen Brandy & Monica, Erykah Badu en The Roots. De man heeft dus nogal een reputatie. Na al die jaren komt zijn 'debuutalbum' uit waarin hij de Philadelphia Soul met waterige ogen aan de luisteraar presenteert. Larry Gold doet dit niet alleen, want een hele waslijst aan bekende en minder bekende artiesten staan hem bij op deze soulvolle reis: Black Thought (lid van The Roots), Carol Riddick, Floetry, Bunny Sigler, enzovoorts. Het resultaat is een intense soulplaat uit het zwarte hart van Philly. Hoewel moeilijk te behappen voor een bleke kaaskop uit de minst soulvolle stad van Nederland, kan ondergetekende niet ontkennen dat de liefde voor de muziek van deze schijf afspettert.
Hoogtepunt: Ain't No Stopping Us Now
Dieptepunt: Geen
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Een aanrader voor de liefhebbers. Dit is pure soul!
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Patti Labelle, Teddy Pendergrass en andere soulhelden uit de jaren zestig en zeventig.
Oordeel: 8

Meer info: BBE Music

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws