Dj Chus - Amplified (Stereo Productions)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

'Zwoegen op z'n Spaans'Intro: Twee CD's vol met groovy housemuziek, perfect voor de zwoele nazomernachten. Deze eerste release van Amplified is aan elkaar gemixed door DJ Chus, die op het Iberisch schiereiland resident DJ is bij clubs in Portugal en Spanje. Wat we horen is zwoele, pompende house, met hier en daar een vocaal, een trommeltje en een hoop nieuwe namen.

Tekst: Menno

Genre: Clubhouse.
Bijzonderheden: Deze dubbelaar is de eerste uit een nieuwe serie die als doel heeft om nieuwe namen ten gehore te brengen. Dj Chus neemt het mixen voor zijn rekening en doet dit heel behoorlijk. De tracks zijn erg housy, met de typische grooves en pompende percussies. Ook zijn er veel tribal invloeden te horen: de conga's vliegen je af en toe om de oren. Maar meestal zitten ze mooi in de tracks ingebed, zodat het nog steeds erg housy klinkt. Het geheel wordt rustig gemixed en elke track krijgt een minuut of drie a vier de tijd om in te zinken (met uitschieters tot zeven minuten). Het is en blijft een 'showcase' serie, dus echt spontane, vlugge overgangen zijn er niet te horen. Toch is 'Amplified' een mooie beginpunt om kennis te maken met de stand van zaken in de housesecene op het Iberisch schiereiland. Verwacht dus soulful vocalen, trommels en housy grooves.
Hoogtepunt: Kathy Brown - Don't Give Up
Dieptepunt: Niet. Beide mixen zitten van begin tot eind goed in elkaar.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Als je van warme housemuziek houdt, dan is 'Amplified' absoluut een aanrader.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: De Nite:Life-edities van Ian Pooley, Miguel Migs, Joey Negro & Danny Krivit.
Oordeel: 8

Meer info: Stereo Productions

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws