Alexander Kowalski - Response (Kanzleramt)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Beste technoalbum van 2003 tot nu toe!



Luisteren naar Response

Intro: 23 augustus is het zover: dan treedt Alexander Kowalski aan op het Mysteryland-festival. Met vrijwel de beste performance van het Awakenings Festival achter zijn naam, kan dat alleen maar een groot feest worden. Aan de muziek zal het in ieder geval niet liggen, luister maar eens naar zijn nieuwe aanwinst Response.

Tekst: Marcel

Genre: Zweverige techhouse en melodieuze techno.
Bijzonderheden: Een van de best bewaarde geheimen van het Duitse label Kanzleramt - bekend om topproducers als Johannes Heil, Diego en Heiko Laux - is Alexander Kowalski. Op het Awakenings Festival stal de 24-jarige dj/producer nog de show met een indrukwekkend live-optreden. En ook op de aanstaande editie van Mysteryland (23 augustus), waar hij een van de publiekstrekkers is, zal de live-performer ongetwijfeld indruk maken. Op Response kiest de jonge Duitser het midden tussen zweverige techhouse en melodieuze techno. De producties komen voort uit fragmenten van zijn live-optredens, welke in de studio zijn gearrangeerd tot echte albumtracks. In die studio werkte Kowalski ook samen met een vocalist, wat resulteerde in een fraai, poppy techhouse-nummer: 'Lock Me Up'. Daarmee is Response een vrij divers technoalbum geworden.
Hoogtepunt: Vanwege de enorme technoclimax, kunnen we maar geen genoeg krijgen van 'Lightning Field'. Een uitbarsting van de Etna-vulkaan is er niks bij.
Dieptepunt: Het album duurt 'slechts' 59 minuten.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Een beter technoalbum moet dit jaar nog gemaakt worden.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Al het werk van Jeff Mills en Johannes Heil.
Oordeel: 9

Meer info: Kanzleramt

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws