Andy C, Metalheadz & Trouble On Vinyl

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Drum n bass in ya face!


Andy C's Nightlife

Goldie's No Smoke Without Fire

Trouble On Vinyl

Intro: Drie spetterende schijfjes die een prachtige dwarsdoorsnede zijn van het genre. Als eerste de stevige mix van een van de hedendaagse helden: Andy C. Als tweede een nieuwe Metalheadz-compilatie samengesteld door Goldie en als laatst een terugblik van The Trouble On Vinyl Music Group op de driedubbelaar Trouble On Vinyl, gemixed door Bad Company, Dj Friction en Fabio.

Tekst: Menno

Genre: Drum 'n Bass, Jungle
Bijzonderheden: 'Here Comes Trouble' is de meest omvangrijke van de drie: 10 jaar Drum 'n Bass in drie mixen waar drie verschillende labels te horen zijn. Dj Friction gromt duister met zijn mix van de releases van Trouble On Vinyl. Daarna is het tijd voor een lekker potje scheuren met zaagtanden door Bad Company, die de releases van Renegade Hardware voor zijn rekening neemt. Als laatste een funky mix van Fabio bestaande uit platen van Renegade Recordings. Naast oude tracks zijn er ook nieuwe remixen te horen, waaronder de Bad Company mix van Dilinja's 'Twist 'm Out' en Dom & Rolands remix van 'Final Judgement' van Friction & Nu Balance. Een belachelijk complete driedubbelaar.
De Metalheadz zijn al tijden een begrip in de Drum 'n Bass scene sinds hun veelgeprezen 'Platinum Breakz' uit 1998. MDZ03 - 'No Smoke Without Fire' bestaat uit 11 strakke tracks van onder andere Danny C, Rufige Kru en Calyx & Kontrol. Tracks die het goed doen op de dansvloer, maar ook genoten kunnen worden in de huiskamer. Goldie heeft weer een geweldige schijf samengesteld die eens te meer laten zien dat Metalheadz voor uitmuntende drum 'n basskwaliteit staat.
De mix van Drum 'n Bass held Andy C, 'Nightlife' (uitgebracht op zijn eigen RAM Records) is vooral een feest-CD die gemixed is in de Andy C stijl: lekker vlug. Een stevige mix die kwalitatief goed, maar niet echt buitengewoon is. Een degelijke mix met zowel dikke drum 'n bass klappers als wat subtielere vocale werken. Bij voorkeur te beluisteren als opwarmer voor een duister junglefeest.

Hoogtepunt: De gehele Metalheadz Compilatie.
Dieptepunt: Niet noemenswaardig.
Twijfelgeval, bagger of aanrader? De Metalheadz compilatie is een absolute aanrader, Andy C is enkel voor de liefhebbers en Trouble On Vinyl is essentieel in elke muziekcollectie.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Platinum Breakz 1 en 2, Bad Company's 'Shot Down On Safari',
Oordeel: 8

Meer info:
Andy C @ Ram Records

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws