Circulation - Colours Two (Circulation)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Definitieve doorbraak Circulation?


Intro: Het eerste Circulation-album uit 2001 van dj/producers Paul Davis en Matt Jackson werd niet echt opgemerkt door het grote publiek. En dat is jammer, want het was een van de mooiste albums uit dat jaar. Melodieuze, warme techhouse, gecombineerd met een vleugje deephouse en progressive. Dat is kort gezegd waar het Circulation om draait. Ook op Colours deel 2.

Tekst: Marcel

Genre: Zweverige techhouse en melodieuze progressive.
Bijzonderheden: Met hun gekleurde platen hebben dj/producers Paul Davis en Matt Jackson - beter bekend als Circulation - de harten verovert van top-dj's als Danny Tenaglia, John Digweed en Deep Dish. Of de plaat nu White, Orange, Green of Purple is, elke release wordt ingekleurd met zweverige, melodieuze techhouse. Ondanks de prachtige sound, is het debuutalbum Colours 1 uit 2000 nooit echt opgemerkt door het grote publiek. Daar moet Colours 2 wat aan veranderen. Aan de diepe (tech)housebeats en fraaie melodielijnen zal het in ieder geval niet liggen.
Hoogtepunt: White
Dieptepunt: Soms treedt het duo in herhaling, en hoor je exact dezelfde soort tracks als op Colours 1.
Aanrader, twijfelgeval of bagger? Aanrader. Maar...heb je Colours 1 nog niet? Blind aanschaffen! Vervolgens eerst even luisteren naar Colours 2.
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Lemon8 - Inner Sanctuary Sessions.
Oordeel: 7,5

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws