F Communications presents Megasoft Office 2003 (FCom)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Beats and emotions


Intro: De afgelopen jaren liet het Franse FCom al horen zijn aandacht steeds verder te verleggen van de dansvloer naar de huiskamer. En met een artiestenstal om inmiddels u tegen te zeggen en met maar liefst tien niet eerder verschenen tracks is de 2003 editie van de Megasoft editie zonder twijfel de sterkste in de reeks.

Tekst: Nico

Genre: Sfeervolle electronica/deephouse op een lager tempo
Bijzonderheden: De eerste edities van de Megasoft Office serie van het Franse F Communications wilden nog wel eens wat krampachtig of geforceerd overkomen. Alsof het danslabel en zijn artiesten te graag wilden laten horen ook elektronica op het lage tempo konden maken, terwijl ze eigenlijk liever de dansvloer wilden bedienen. Maar de afgelopen jaren presenteerde het label zich met ijzersterke, sfeervolle en prikkelende elektronica, waarin zeker albums als die van Avril en Jay Alanski torenhoog uitsteken boven het gemiddelde in het genre. Nummer vijf in deze reeks mag dan ook met gerust hart tot de beste van de vijf worden gerekend. Niet alleen bevat de selectie maar liefst tien niet eerder uitgebrachte tracks, het biedt ook nog eens enkele tracks van nieuwkomers waarvan we ongetwijfeld meer gaan horen op FCom. En de niet eerder uitgebrachte tracks van de bekende acts uit de artiestenstal, zoals Jori Hulkkonen, Jay Alanski, The Youngsters en Alexkid zijn ook zeker geen tracks die om kwalitatieve redenen de langspelers van de mannen niet haalden. De 2003 editie barst uit zijn voegen van de sfeervolle, melodieuze en vooral warme elektronica die aangenaam tegen zwoele deephouse leunt.
Hoogtepunt: Del Dongo - Samiscience
Dieptepunt: na langdurig zoeken konden wij er geen vinden
Aanrader, twijfelgeval of bagger? Aanrader. Megasoft staat niet langer voor zijdezacht, maar biedt naast emotie ook beats ter versteviging van het luistergenot.
Als je dit goed vindt, luister dan eens naar: zie recensies hieronder
Oordeel: 8

Meer info: F Communications

Love2Party recensies:
Jay Alanski - Les Yeux Creves
Avril - That Horse Must Be Starving
Jori Hulkkonen - Different

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws