Reel people - Second Guess (Papa Records)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Drie keer draaien en je bent verkocht


Papa Records werd in 2001 opgericht door Oli Lazarus en Tom Davidson, die vanaf begin 2000 samenwerkten onder de naam Reel People. Hun eerste plaat 'Spiritual' deed het best goed, en zo gingen zij onverdroten door op het spoor van de soulvolle house. Samen met Mike Patto (van Restless Soul) brengen ze nu het debuutalbum van Reel People uit. En met een uitpuilende gastenlijst en een perfecte sound, staan we daar graag even bij stil.

Tekst: John

Hier is dan weer eens een cd, die het wel allemaal heeft. Niet alleen hebben ze de creme de la creme van de Londense Broken beats/soulscene opgetrommeld, ze doen er ook wat mee. Elke zanger/zangeres krijgt de muziek waarvoor ze geschapen zijn. De gastmuzikanten, o.a. Nathan Haines, Seji & Afronaught (Bugz in the attic), Dj Spinna, Phil Asher en nog veel meer, krikken alles op naar grote hoogte. En alles klinkt perfect!



Oli Lazarus, Tom Davidson en Mike Patto

Eerste single 'Cant Stop' is een plaat in de beste Brand New Heavies traditie, funky grooves en soulful gezongen door Angela Johnson. Opvolger 'Second Gues' is moderne soul met Jag als zanger. Hij klinkt als een jonge Stevie Wonder in een Acidjazzclub. 'Back 2 Base' is een lekker slepend soulnummer. Dyanna Fearon, die ook al voor D*influence zong, neemt daarna nog eens vier nummers voor haar rekening. Waaronder 'Runaway', die onvermijdelijk op mijn eigen Super-platencompilatie terecht komt. Nog veel meer gastzangers/zangeressen volgen en ze zijn echt allemaal goed.

Funk, soul, jazz, house en (zelfs) reggae passeren de revue, en laten een onuitwisbare indruk achter. Dit album heeft het gewoon. Er staan geen slechte nummers op! Dus mocht je zin hebben in een portie Feelgood-Soul, twijfel dan niet, maar schaf hem aan. Drie keer draaien en je ben verkocht.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws