David Alvarado - Mayasongs (Peacefrog Records)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Deep house from maestro David Alvarado will keep you grooving long into the night!

De Amerikaanse dj en producer David Alvarado is weer zo iemand die al talloze jaren meedraait in de mondiale dancescene, maar waarvan 99% zich afvraagt wie het in hemelsnaam is. Ik zou hier graag beweren dat ik de wijsheid in pacht heb, maar ook ik stond vertwijfeld naar de cd te staren die distributiemaatschappij Lowlands op mijn mat deed belanden. Bij de naam van het Engelse kwaliteitslabel Peacefrog gingen er heel wat belletjes rinkelen, maar weinig lichtjes gingen branden bij de naam David Alvarado. Ondanks dat hij Nederland al heel wat keren vanachter de draaitafel gezien heeft en voor de diehards zelfs een zeer bekende dj schijnt te zijn. Maar laat deze beste man nou wel een album afleveren dat je een dik uur aan je speakers gekluisterd houdt. Een album dat je al na enkele ogenblikken bij de strot grijpt en je niet meer loslaat totdat beats en bassen in de eeuwigheid verdwijnen!

Tekst: Nico

De bijgeleverde persinfo is summier maar levert de volgende achtergrondinfo. David Alvarado draait al vanaf eind jaren tachtig mee in de danswereld. Een van zijn eerste wapenfeiten was het Las Americas Project dat de aandacht trok van ene Richie Hawtin en John Aquaviva die een whitelabel onder die naam uitbrachten op Definitive, een meer house gericht sublabel van het befaamde Plus 8 Records. Een bescheiden underground succesje, maar de aanzet tot een eigen label, genaamd Bomb Recordings waarop Alvarado naast werk van zichzelf onder andere releases van Derrick Carter uitbracht. In de jaren die volgde bracht Alvarado de ene na de andere 12-inch uit op gerespecteerde labels als Stickmen Recordings, Strictly Rhythm, Aquaboogie, Yoshitoshi, Plastic City en mixalbums op labels als Phatt Phunks, Guidance en DMC America. Hij debuteerde met een compleet album op het Engelse Peacefrog Records en bracht recentelijk nog twee tracks uit op het label Ovum records van Josh Wink en King Britt. Daarnaast heeft hij een aantal behoorlijk succesvolle mixalbums op zijn naam staan, zoals Midnight Express: A Guidance Recordings Compilation, The West Coast Vibe Vol. 3 en Soundscapes Live From London, waar de liefhebbers van sensuele diepe housegrooves maar geen genoeg van kunnen krijgen. Een dikke brij van overbodige info, want het gaat hier om Mayasongs. En met dat album zul je niet snel de naam van David Alvarado nog vergeten.Luisteren naar Mayasongs

Mayasongs is zijn tweede album en verschijnt evenals zijn gelijknamige debuutalbum David Alvarado ft. Sun Children, op het Engelse kwaliteitslabel Peacefrog Records dat we kennen van het werk van onder andere Luke Slaters Planetary Assault Systems, Theo Parrish, Ian O'Brien en Moodymann. Voor de goede verstaander is duidelijk dat het dan om house en techno van hoge kwaliteit gaat. Een kwalificatie die zeer zeker van toepassing is op Mayasongs. Alvarado gaat niet voor het snelle effect of de heftige climax. Nee, Mayasongs is een kwestie van geduld, en vooral een kwestie van genieten. Intens genieten!
Loodzware baslijnen en stuwende vierkwartsmaten worden in sfeervolle nevelen gehuld en heel subtiel, en vooral spaarzaam voorzien van sensuele vocalen. Ook weer geen vocale house, maar dames en heren die de luisteraar soms wat toefluisteren. Je bij de les houden. Een geluidje hier, wat sprookjesachtige klanken daar. Mayasongs is puur genot in de vorm van betoverende en hypnotiserende house. House om op te dansen, om op te bewegen. Maar zet een koptelefoon op en je hoort diezelfde diepe funky house. Maar dan wel eentje die je bij de strot grijpt, kippenvel over je hele lijf geeft en je af en toe een brok in de keel bezorgt. Wat een fantastische plaat!

Mayasongs (Peacefrog Records) is vanaf 10 juli verkrijgbaar via Lowlands

Een selectieve discografie van David Alvarado
David Alvarado - The E.P. (4 Tracks) Yoshi Toshi (Jul. '98)
The Sunchildren Project - "Flow/Flux/Niebla" PeaceFrog U.K. (May '98)
David Alvarado - "Guava/La Selva" Aquaboogie (Apr. '98)
David Alvarado - Raw Forms #1 Raw Forms U.K. (Feb. '98)
Hidden Masters - "Booty Funk" Stickman Record (Sept. '97)
David Alvarado -"Blue" Ultra Records (July '97)
Sunkiss - "Apogee / Eclipse" Groove On Records (Sept./Oct.'96)
David Alvarado - "Things E.P." Groove On Records (July '96)
Sun Children - "Soleil / Seduction" Bomb Records (May'96)
Seven - "Ease" Bomb Records (Apr.'96)
David Alvarado - "Aurora" X Rated Records (Oct. '95)
Chito's Revenge - "Lagrimas / Oracion" Bomb Records (May '95)
David Alvarado - "Motions / La Tantra" Strictly Rhythm (Oct.'94)
David Alvarado - "Sun Child" Strictly Rhythm (Oct. /Nov.'94)
Chito (el mescalero) - "War Cry / Ehectal" Bomb Records (Jun.'94)
Peelo - "Neena / I Hear Love" Stickman Records (Jun.'94)
Sun Children - "Soul Searching E.P." Bomb Records (Mar.'94)
Las Americas - "Look, Listen, Love / Do it" Definitve Records (Dec.'93)
Peelo - "Looking at You / Reach Out" Stickman Records (Oct.'93)
Las Americas - "Worship (Remixes)" Definitive Records (May '93)
Las Americas - "Worship (Que Divina!)" White Label (Dec.'93)

Remixes
Mijangos - "Saxmania" Aquaboogie (July '98)
The Fog - "Been a Long Time" Pukka U.K. (Mar. '98)
Eddie X - "La Selva" Aquaboogie (Oct.'97)
Anthony Acid - "Loveline / Two Loves" Groove On (July '96)
Womina Wells - "In a Trance"(Yellow Sun Mix) Aquaboogie (Apr.'95)
D.J.EFX - "Volver" (supadubbamix) Aquaboogie (Feb.'95)
Direct Force - "Babba Tribe"(Valle del Sol Mix) Bomb Records (Feb.'95)
Tamburi Project - "Tamburi (Peelo's Mix)" Stickman Records (Sept.'94)
West Coast All Stars- "Can You?" Aqua Boogie (Sept.'94)
Dance Fever "Out on the Dancefloor" Definitive Records (Sept.'93)
T.P.M - "Boogaloo" Stickman Records (Aug.'93)

David Alvarado

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws