David Visan - Chill Out in Paris (Buddha Bar)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Melancholische Indiepop, Zuid-Amerikaanse percussie en zwoele housebeats

Eigenlijk koop je dit album alleen al vanwege het beeldschone doosje. In een prachtig vormgegeven kartonen hoesje bevinden zich twee schijfjes met de meest uiteenlopende soorten van chillmuziek, of lounge, zoals de hype ons verplicht te vermelden. De totstandkoming van deze serie is het gevolg van een intieme vriendschap tussen een Italiaanse modekoning en de eigenaar van de ultieme relaxclub Buddha Bar uit Parijs. Beiden koppelen hun werkzaamheden aan sfeervolle muziek. Het Turijnse mode-instituut San Carlo Dal 1973 stuurt haar modellen niet eerder de catwalk op, voordat de gettoblaster de meest intieme, relaxte soundscapes de zaal inblaast! Dat is namelijk dubbel genieten...

Van het vermaarde Parijse Buddha Bar (de Supperclub van Frankrijk) weten we inmiddels dat ze haar gezicht aan heel Europa wil laten zien, in de vorm van de gelijknamige feesten. Onlangs was er een Budha Bar party in het Rotterdamse Now & Wow, die overigens bij gebrek aan animo ietwat in het water viel. Maar niet getreurd, het ijs is immers gebroken en er staan meer buitenlandse feesten in de agenda! Ook tijdens deze feesten zal de sfeervolle muziek centraal staan, dit in combinatie met warme, jazzy en soulvolle house. Zo ook op deze dubbelaar!

De samensteller en mixer is Buddha Bar-resident David Visan. Geboren in Parijs heeft Visan de Oosterse invloeden van zijn moeder meegekregen. Hij studeerde in Californie en kwam daar in aanraking met de Zuid-Amerikaanse sound. Mede door de artiesten van de Buena Vista Social Club kwam hij tot zijn bijzonder kijk op muziek. Hij kan honderd procent elektronische tracks niet waarderen. Er moet door middel van akoestische instrumenten een meer menselijke kant aan de muziek worden meegegeven. Bij zijn terugkeer in Parijs kwam hij in de Buddha bar terecht. Hier ging hij house met zijn Oosterse- en Zuid-Amerikaanse invloeden samenvoegen tot een geheel eigen sound.

Op het eerste schijfje mixt David een rits vocale tracks met een melodieus en Indiaas karakter. Dat betekent een oase aan prachtige geluidslandschappen, melancholische Indiepop en Zuid-Amerikaanse percussie. Cd twee koerst muzikaal dezelfde richting alleen kiest de samensteller hier toch wat meer voor de elektronische kant van de chillmuziek, met het bekendere werk van de Masters at Work, Da Lata en Nitin Sawhney. Ondanks het feit dat cd 1 gebombardeerd is tot de burn en cd 2 tot de chill, gaat op het tweede schijfje wat meer de 'beuk' erin. De housebeats blijken prima te combineren met de Indiaanse vocalen, en swingende percussie. De afsluiter is het ingetogen 'The Land of Make Believe' van The Boys From Brasil. Een prachtig einde van een prachtig album!

Meer info en soundscapes op Stefanocecchi Records

Tekst: Marcel

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws