Nor Elle - Slapstick (Mole Listening Pearls)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Dromerige chill van Terry Lee Brown jr. doet wonderen!

Het label dat ons eerder op zeer aangename wijze verraste met albums van Yonderboi, Alphawezen, Lemongrass en De-Phazz, biedt op het randje van 2001 nog even de ultieme chilltrip voor het zwarte gat in januari. Achter het pseudoniem Nor Elle schuilt de Amerikaanse producer Terry Lee Brown jr. die onder die naam vooral dansvloeren in vuur en vlam zette met zwoele sensuele diepe house. Onder de naam Nor Elle verricht hij echter hele andere wonderen. Zijn Slapstick is allesbehalve om te lachen. Slapstick is zalvend, dromerig, zweverig maar vooral rustgevend.

Alles wat maar enigszins met lounge kan worden geassocieerd trekt op Slapstick voorbij. Blazers ontbreken natuurlijk niet. Evenals de langzaam golvende dubby baslijnen en geluidseffecten. Dub is sowieso een belangrijke inspiratiebron zoals op het Kruder & Dorfmeister achtige Sunset Print goed te horen is. Jamaica, witte stranden, wuivende palmen en een dame die uitdagend kreunend de gemoedstoestand nog wat verder veraangenaamd. Het geluid op Slapstick is behaaglijk warm, vol en vooral sfeervol. Zweverige klanken komen langzaam golvend opzetten, omhullen de trippy beats alsof ze nooit anders hebben gedaan en laten lichaam en geest even behaaglijk bijkomen van alle drukte.

Vaak hangt het warme geluid van Slapstick tegen dromerige ambient en herinneren alleen de rustig tikkende hiphopbeats dat dit lounge mag worden genoemd, maar tegenwoordig eigenlijk het stempeltje downtempo moet dragen. Het maakt geen ene moer uit welk stempeltje je er op drukt. Slapstick is in een zwaar overvoerd genre vol bedenkelijke aftreksels een opmerkelijk fraai album. De piano speelt een hoofdrol en onder de naam Nor Elle doet Terry Lee Brown daar hele mooie ingetogen dingen mee. Op zijn tijd subtiel een blazer, wat dubby geluidseffecten en prachtige synths en melodieen die het geheel afmaken. Een album op bij weg te dromen, heerlijk op te vrijen of de altijd dodelijk saaie nieuwjaarsborrels mee op te leuken. Chillen maar!

Luisteren naar Nor Elle

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws