Crydamoure presents Waves (Crydamoure)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Guy Manuel de Homen-Cristo (Guy-Man voor intimi) is wereldberoemd als zijnde de bliepende, Franse Daft Punkrobot. In september '99 ontplofte het belangrijkste 'instrument' van het tweetal, namelijk hun sampler en leek het hoofdstuk Daft Punk gesloten. Maar ze keerden terug op aarde en wel als robots, om zodoende Discovery te maken. Echter, heel sporadisch laat Guy-Man het roestvrije staal voor wat het is, om samen met Eric Chedeville alias 'Le Knight Club' swingende filterhouse op hoog niveau te produceren. Twaalf maxi's verschenen er al op het Franse Crydamoure labeltje. Samen met producties en remixen van Chicago-grootheden Paul 'Get Down' Johnson en dj Sneak, genoeg voor 22 pompende housetunes op deze sterke mixcompilatie.

Guy-Man heeft gelukkig een nieuwe sampler gekocht zodat hij weer vrolijk aan de slag kan, hetgeen we al goed konden horen op het Discovery album. De gesamplede discomuziek van Boney M, Earth Wind & Fire, Ronnie Laws, Shaka Khan en Sister Sledge wordt op sublieme wijze gemengd met een flinke portie housebeats van het pompende soort. Af en toe wat langdradig en/of eentonig, maar wel erg fris en vooral dansbaar. Tijdens de tracks 'Hysteria', 'Wrath Of Zeus', 'The Turkish Avenger', 'T.I.T.T.S.' en 'Intergalactik Disco' gaat het dak er dan ook af! Het zijn per slot van rekening echte dj-tools, die releases op Crydamoure en dat kun je horen ook!

Toch steekt er in deze enerverende mix een nummer met kop en schouders bovenuit. Het heftige 'Boogie Shell', afstammend van de vijfde Crydamoure release spant de kroon. Voor alle vinyljunks onder ons geldt dan ook: 'Go get that one!' Dit heftige nummer start subtiel met een zomers gitaarrifje, steeds harder, steeds sneller...en plots, als een donderslag bij heldere hemel worden de heftige beats losgelaten, dit vergezeld met een onwijs 'smerige' groove. Dance, dance, dance, dat is het enige waar je nog aan kunt denken als je dit hoort!

De climax is bereikt, overvolle dansvloeren, tropische temperaturen en een enorme vraag naar verkoeling tot gevolg. De missie lijkt geslaagd, maar wat doet Guy-Man? Die trekt doodleuk zijn roestvrijstalen Robotkostuum aan om zich weer bij zij Daft Punk collega Thomas Bangalter te voegen. Muziek maken is zijn missie, het plezier op de dansvloer zal de schuchtere Parijzenaar worst wezen. Daarom kijken we al uit naar de nieuwe Daft Punk release, namelijk de heftige punkhouse-track 'Harder, Better, Faster, Stronger'. Ironische titel, vind je niet?

Luisteren naar Waves

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws