Mark van Dale presents Restyled (Digidance)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Met zijn 36 jaar kan de Nederlandse dj en producer Mark van Dale terugblikken op een behoorlijk succesvolle carriere in de dance-scene. Van de piratenradiozenders op schepen ergens op de Noordzee tot een succesvolle dj die wereldwijd vele clubs van achter de draaitafels mocht bewonderen. De piratenzender werd Stadsradio Rotterdam en het hardcore-house programma kreeg de treffende titel 'Turbulentie', dat hij samen met Paul Elstak en Erik de Koning vanaf 1991 verzorgde. Doordeweeks stond Van Dale achter de toonbank van Midtown Records in Rotterdam, waar hij tevens zijn eerste plaat bij uitbracht. Het was de track 'Utter Utter' die Van Dale samen met Erik de Koning (alias dj Enrico) onder de naam King Dale uitbracht. We zijn inmiddels zo'n tien jaar verder. Tien jaar waarin Van Dale zichzelf heeft gerestyled. En dat laat hij ons graag horen.

Onder de naam 'Restyled' laat Van Dale zijn huidige sound horen. Het is al weer tien jaar geleden dat hij het hardcorestempel kreeg opgedrukt. En of het nou 'happy' is of niet, het stempel is nooit helemaal verdwenen. Toch stortte Van Dale zich al in 1994 op de clubscene en behoorden Marcello en Jean tot zijn grote voorbeelden. In de tweede helft van de jaren negentig had Van Dale residenties in onder andere The opera in Arnhem en Asta Movement in Den Haag. Maar het was en is vooral het buitenland waar men de draaikunsten van de Nederlander weet te waarderen. Zeker na de wereldwijde hit 'Water verve' waarop Van Dale samen met Enrico het bekende vioolmelodietje van The Verve's klassieker 'Bitter Sweet Symphony' voorzag van een lekkere beat. Een bekend remixtrucje dat ook dit keer succesvol bleek. Zeker internationaal profiteerde Van Dale als dj van het succes van deze plaat. Het bracht hem de afgelopen jaren van Los Angeles tot Moskou en van Ibiza naar Israel.

Swingende clubby discohouse, lekker rollende beats, hier en daar vocalen en soms wat steviger werk. Gewoon lekker ongecompliceerde feestvreugde dus. 'Deep house with a twist of techno and trance' noemt Van Dale zijn sound. Dat betekent ook dat er een vleugje trance in moet zitten. Niks mis mee, maar Van Dale doet het ergens halverwege het album met wat al te gelikte geluiden en cliches. En dat is jammer, zonde eigenlijk. Want het album opent zo lekker met de aanstekelijke discohouse van Bobby Summer die overgaat in het Giorgio Moroder-achtige 'Music' van Marcello vs The Dub Foundation. Het op dit moment in de belangstelling staande Circulation is leverancier van het veelvuldig gefilterde en opzwepende 'White'. En zo zitten er genoeg heerlijke tracks in de mix. Aan de mixkwaliteiten van de ervaren dj hoeven we geen woorden vuil te maken. Aan zijn kwaliteiten als producer ook niet echt. De mix sluit af met de swingende Underground Dubb mix van zijn huidige single 'Something Goin' On' waarop CB Milton de vocalen verzorgt. De lekker in gehoor liggende plaat zal het ongetwijfeld goed gaan doen deze zomer bij het grote publiek. En dat geldt zeker ook voor deze mix.

Luisteren naar Restyled

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws