X-Press 2 - Muzik X-Press (Junior)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Rocky, Diesel en Ashley zijn de drie producers achter de techhouse-formatie (om het beestje maar een naampje te geven) X-Press 2, die verantwoordelijk zijn voor een aantal klassiekers in dit genre. Deze plaat Muzik X-Press is nu al een jaartje of vijf/zes oud, maar zorgt nog steeds voor de nodige blije gezichten op de dansvloer.

Vanwege het tijdloze karakter van het origineel en de klasse van de bijgeperste Bootleg Remix op de B-kant, vond het Junior label uit Londen het tijd voor een re-release. Eerst werd de slimme zet gedaan door in het najaar van 2000 een zootje white labels naar de grote namen te sturen, die vervolgens de Bootleg Remix grijsdraaiden. Zo bracht Ali van het Deep Dish duo in januari de Amsterdamse Marcanti in extase toen hij deze plaat onder de naald schoof. Evenals DJ's zoals Bob Sinclar en Roger Sanchez die hem op andere evenementen voor gingen.

De plaat heeft een simpele maar doeltreffende fluitende melodielijn die tevens als climax-opwekker fungeert tijdens de break in dit nummer. Onder de welbekende 'Music, music, music' vocalen komen de dreigende roffels naar voren en blaast de vertrekkende stoomlocomotief nog eenmaal aan zijn fluit, waarop het overal (maar dan ook overal) volledig los gaat! Thanks Benny

Beoordeling: 8

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws