Blackmarket presents Rollin Drum & Bass Vol. 2 (Azuli)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Midden in de rosse buurt van Londen bevindt zich de kleine, maar zeer uitgebreide platenzaak Blackmarket. Ingeklemd tussen Oxford Street, Picadilly Circus, Covent Garden en China Town kun je als muziekliefhebber je hart ophalen in het ruime assortiment van platenzaken. Naast Blackmarket kun je in Sister Ray, Ambient Soho en Reckless Records in Berwick Street terecht voor de meest obscure platen en/of cd's. De bekendste namen uit de Engelse dancescene stonden achter de toonbank om de vele klanten van hun expertise te voorzien, hetgeen nou juist het leuke is aan al die platenzaken. De kwaliteit is dus gegarandeerd!

Iemand met diezelfde aspiraties als legio beroemde voorgangers is Nicky Blackmarket, hedendaags de eigenaar van deze muziekwinkel. Boven in de zaak kun je er terecht voor allerlei muziekstijlen zoals de meest uiteenlopende vormen van techno, house, ambient en black music. Zodra je echter de trap naar beneden neemt, trillen je neusvleugelhaartjes vrolijk mee op het ritme van de meedogenloze hardcore junglebeats die uit de speakers galmen. Nicky vond het tijd dat de muziekindustrie klaar was voor een serie mixalbums die zijn winkel en de muziek in de basement enigszins promoten. Na het succes van de eerste editie die vorig jaar verscheen, gaat volume twee de kwaliteit van haar voorganger absoluut achterna.

Vanaf het eerste nummer wordt de trend van deze mixcompilatie gezet! Beuken, zagen, scheuren, hard, harder, hardst! Alle liefhebbers van deze energieke hardcore jungle sound dienen deze cd aan te schaffen om het gevoel dat in Nederland te weinig in de clubs wordt vertegenwoordigd, over te brengen naar de huiskamer. Het zijn artiesten zoals Shimmon & Andy C (Ram Trilogy), Ray keith en Bad Company die met hun supervette tracks de toon letterlijk zetten. Ironisch genoeg is het enige nummer dat de nodige soul uitstraalt, wel het beste op het tweede deel uit de Blackmarket serie. Het nummer 'Love Is Not A Game' van J Majik feat. Kathy Brown stuitert, rolt en beukt aan alle kanten, maar het zijn toch vooral die uitstekende, soulvolle vocalen van Kathy Brown die veel indruk maken op deze misschien wel het vaakst gedraaide drum & bass cutt van de laatste tijd! (Zie vloervullers)

Eigenlijk heeft een dergelijke platenzaak als Blackmarket geen promotietool als deze cd nodig, want de kwaliteit die deze zaak herbergt, is in Engeland landelijk bekend. Toch toont Nicky Blackmarket aan dat hij donders goed weet welke platen grotendeels worden opgepikt door het gros jungleliefhebbers dat Engeland heeft. Of zou hij gewoon de kwartaalstroken erbij pakken en de bestverkochte platen op dit album compileren?
I don't think so...

Luisteren naar Rollin Drum & Bass

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws