Dope Smugglaz - Dope Radio (Perfecto)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Tim en Keith uit Leeds en Chico uit Schotland vormen de formatie Dope Smugglaz. Onder deze naam knalt het drietal graag een groot aantal verschillende muziekstijlen in de mixer, schudt eens hard en kijkt vervolgens zelf verbaasd naar het swingende en funky resultaat.

Op hun nieuwste album worden disco, house en hiphop door de mengtafel gehaald en met trots via 'Dope Radio' aan ons gepresenteerd. Nieuwslezers of anderen die menen iets te melden hebben, praten de funky tracks aan elkaar. Daarbij gaat het trio van funky electro naar stevige techno om via onvervalste disco over te stappen op opzwepende acid house en klassieke chicago house. Funky hiphop vol scratches en stampende house gaan hand in hand. Het drietal barst werkelijk van de goede ideeen. Soms draven ze iets te veel door en wisselen ze te snel van stijl of tempo. Zit je net uit je dak te gaan op een funky baslijn, komt er weer een nieuwslezer of gaat het al scratchend over in een ander tempo. Maar het is dan ook de enige kritiek.

Dope Smugglaz leren ons een les. Een muzikale geschiedenisles. En het is niet moeilijk te horen waarmee het drietal zelf is opgegroeid en door is beinvloed. Britpop sijpelt hier en daar tussen de housebeats door naar binnen. Samples vliegen je om de oren. Het sentiment druipt uit de speakers bij de old skool house of de opzwepende funky discoritmes. De laatste twintig jaar van het vorig millennium trekken in een uur aan je voorbij. Dope Smugglaz vertellen een boeiend muzikaal verhaal waar ik geen genoeg van kan krijgen.

Luisteren naar Dope Radio

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws