Bob Sinclar - Champs Elysees (Defected)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Toen de Fransman Christophe Le Friant, alias Bob Sinclar, twee jaar geleden zijn debuutalbum 'Paradise' uitbracht, viel de hele Franse dance scene over hem heen. Hij zou veel te gesampled te werk zijn gegaan en geen enkele compositie op de swingende LP was volgens de criticasters van hemzelf. Een grote jongen als Laurent Garnier, die bijna jaloers op het 'succes' van zijn collega in Slam magazine reageerde, kon het niet begrijpen dat Bob louter andermans werk had verknipt en geplakt voor op zijn eigen album.

Vanwege het succes haalde de producer uit Parijs zijn neus op voor al die kritiek, maar na de beluistering van zijn uitstekende nieuwe album Champs Elysees kom je tot de conclusie dat Bob de criticasters de mond wil snoeren. Dat is hem overigens aardig gelukt, want alleen al de Ibiza-anthem 'Feel For You' barst van de energie en is een allesbehalve gejat product. Dit in tegenstelling tot de 'easy discoloops' op voorgaande tracks, als 'Gym Tonic' en 'Ultimate Funk', die beiden afstammen van 'Paradise'.

Na de release van 'Paradise' zagen verscheidene atenmaatschappijen toch het talent in Bob en major Defected, die duidelijk een groter budget aan een tweede album wilde besteden, klopte aan voor een aantrekkelijk contract. Dankzij dat geld hoefde de Fransman niet alleen gesampled te werk te gaan en was hij in staat om een artiest als de zanger van de jaren 80 discoformatie D-Train te vragen om een potje ouderwetse boogie woogie muziek vocaal te ondersteunen. Dit werd het heerlijke 'Got To Be Free', die overduidelijk de potentie heeft om een grote hit te worden. Lekker puh, moet Bob hebben gedacht toen hij dit nummer maakte. En terecht, want het bewijs dat hij wel degelijk in staat is om zelf een danscompositie in elkaar te brouwen wordt overduidelijk geleverd.

De tracks die het erg goed in de clubs zullen doen zijn (naast Feel For You) 'Save Our Soul', 'Ich Rocke' (in the disco) en natuurlijk de 'Champs Elysees Theme'. Daarnaast mag de doorgewinterde lounger zijn of haar hart ophalen bij de ingetogen nummers 'You Are Beautiful en Life' waarop de funky vibes worden afgewisseld met plezante vocalen.

Met Champs Elysees drukt Bob Sinclar definitief zijn stempel op de Franse sound, die zeker na dit jaar niet meer weg te denken is uit de clubs. Daar is Bob Sinclar op dit moment een van de hoofdverantwoordelijken voor.

Luisteren naar Champs Elysees

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws