Monika Kruse - On The Road (Terminal)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Ex-fotomodel Monika Kruse verruilt haar schattige, fragiele en onschuldige look, voor een hardcore technoattitude die menig mannelijk dj in verlegenheid brengt. Met haar nieuwe technocompilatie 'On The Road' gooit de Duitse haar mantelpakje in de kast en trekt ze haar leren Sm setje aan om vervolgens genadeloos te keer te gaan.

De tracklist is misschien niet bijster origineel, want voor deze stevige mix gebruikt liebe Monika welbekende tracks als Orange/Minus van Plastikman, Electrostatic van Terrence Fixmer en Combined Forces van Marco Carola en Adam Beyer (gecombineerde krachten gegarandeerd!). Uiteraard zal het de pret op dit album niet drukken, want het blijft feest met die Kruse! Voor hen die haar in de Westergas hebben meegemaakt is deze recensie overbodig, want de energie op deze mix is vrijwel identiek als haar superset in de Amsterdamse Gashouder.

Dat Nederland meer kan dan het voortbrengen van goedkope trance bleek wel uit de talloze goede producties die dit jaar (inter)nationale successen boekten. Ook Monika Kruse kan dat wel waarderen, want ze gebruikte drie platen van Nederlands toonaangevende producers. Jark Prongo (Movin' Threw Your System), Speedy J (Electric Deluxe) en Steve Rachmad (Tir Na Nog) zegevieren op deze compilatie. Laatstgenoemde levert zelfs de allerbeste track af. Rachmad weet met een van de beste technoproducties van 2000 zwaar te imponeren. Tir Na Nog beukt en kraakt aan alle kanten en is een perfecte plaat om het hoogtepunt van een set te realiseren. Dit is nu zo'n album dat je perfect kunt gebruiken als mentale opsteker alvorens je een Kozzmozz, I Love Techno of Awakenings bezoekt. Ongegeneerd knallen op zijn best!

Luisteren naar haar nieuwe 12" Voodooamt

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws