Fuck Tinder! Straks regel je je neukie via Facebook Dating

Ruben den Boer | 8 december 2018
nieuws

Facebook is druk bezig met het testen van een nieuwe functie: Facebook Dating. Hoe ziet de nieuwe functie eruit? Hoe werkt het? En kunnen we straks allemaal massaal van Tinder af? Wij praten je bij!

Facebook Dating is er voor iedereen

Facebook Dating zal een nieuwe functie worden binnen de Facebook, dat liet Marc Zuckerberg a.k.a. Mr. Facebook al begin dit jaar weten. Je hoeft dus geen nieuwe app te downloaden voordat je op jacht kunt. Je maakt gewoon een profiel aan via de Dating functie en klaar is Kees.

Zoals het hoort bij een Silicon Valley-bedrijf anno 2018 is Facebook Dating een inclusiviteit-walhalla. Bij het aanmaken van een profiel kun je aangeven of je een man, vrouw, transman, transvrouw, of gender neutraal bent. Uiteraard kun je ook aangeven waar je naar op zoek bent, zo kom je niet voor onverwachtse leuters te staan. 

Facebook Dating wil dat je een vast neukie krijgt

Een belangrijk verschil tussen Tinder en Facebook Dating is dat de dating-functie van Facebook niet bedoeld is voor de snelle ketsbeurt. Nee, Facebook wil dat de gebruikers van hun dating-functie "bewust daten en waardevolle relaties opbouwen". Geen vluggertjes dus, wel vaste scharrels.

Wanneer Facebook Dating beschikbaar is voor gebruik, is nog niet helemaal duidelijk. Op het moment is Facebook druk bezig met het testen van de nieuwe functie die "later in 2018" uit zou moeten komen. Wissel jij je trouwe swipe-app in voor Facebook Dating? 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws