Terugblik: Voltage Festival boekt gigantisch succes met 7.000 bezoekers

Partyscene Redactie | 12 augustus 2019
nieuws


Fotografie: Simon Leloup

10 en 11 augustus vond de vijfde editie van Voltage Festival plaats in het pittoreske Zwevegem. Met maar liefst 1.000 bezoekers meer dan vorig jaar kon de organisatie spreken van een meer dan geslaagd festival. Ter gelegenheid van hun houten jubileum stelden ze een ‘techno-only’ line-up samen die menig bezoekers kon smaken. Met maar liefst 7.000 festivalgangers en onder andere Ben Klock, FJAAK (live), Dax J, Rebekah (live) en Blawan op het programma, werd het dan ook een weekend bikkelhard raven.

Voltage Festival

Dit weekend was de Transfo in Zwevegem de ‘place to be’ voor alle ravers ter wereld. Op zaterdag 10 en zondag 11 augustus konden festivalgangers zich uitleven op de beste underground techno van het moment. Het was een top weekend met ideaal weer, een wild energiek publiek en veel sublieme optredens. Deze editie gaat absoluut de geschiedenisboeken in!

LEES OOK: In gesprek met Buzz Low: 1.000.000 streams, Europese shows, 21 jaar jong​

Zowel lokaal, nationaal als internationaal kon het programma enorm gesmaakt worden. 'We verwelkomden maar liefst 7.000 bezoekers dit weekend, dat zijn er 1.000 meer dan vorig jaar. 20 procent daarvan kwam uit het buitenland. We hadden onder meer bezoekers uit Nieuw-Zeeland, Zuid-Korea, USA, Australië, Oostenrijk, UK, Frankrijk en Nederland. Toen we vijf jaar geleden met Voltage begonnen, konden we hier alleen maar van dromen', aldus Parallel Circuit.

De organisatie wilde de campingbezoekers extra in de watten leggen door ze dit jaar een dagje vroeger, namelijk op vrijdag, te verwelkomen. Parallel Circuit vertelt: 'We organiseerden op Facebook een DJ-contest waarop meer dan 400 reacties kwamen! Uiteindelijk kozen we voor Keyser, Ar:kore en Reveillon (die juist op Europese tour waren) om de pre-rave op de camping in te zetten. Het was een fantastisch begin van het weekend!'

Zaterdag werd het officiële startschot gegeven en openden de festivaldeuren om 12u. ’s middags. Stagehosts van dienst waren het gerenommeerde Gentse techno concept Kozzmozz, het Franse collectief Possession en Form and Function x Initiate die een stage deelden. Op de Kozzmozz stage was het uitkijken naar de set van het Duitse duo FJAAK, dat alle verwachtingen inloste met een van de meest besproken live sets ooit. De Duitse Berghain-resident en Klockworks-labelbaas, Ben Klock, sloot de prachtige buitenstage, genaamd Anode, met een harde set vol hoogtepunten. Possession mocht de binnen stage, genaamd Turbine, terroriseren. Ze deden dat onder andere met de vrouwelijke ‘Jasna1’-resident DJ, VTSS en een 3-uur durende ‘closing’ set van niemand minder dan Blawan. Op de gedeelde Rotor stage stonden bevriende concepten Form and Function en Initiate die er een mix van hypnotische en donkere techno brachten. Zij boden het podium aan Belgische opkomende talenten als Border One, Linear Straight en Voltage-organisator Parallel Circuit.

Op zondag was het de beurt aan stagehosts Rimbu, Deep In House en Stygian’s River. De Rimbu-fanaten konden genieten van loeiharde sets van onder andere het vrouwelijk geweld Rebekah, de Fransman I Hate Models en een fantastische sluiting gebracht door Dax J. Het resultaat was een waanzinnig junglefeest op de Anode stage, die voor de gelegenheid versierd werd met takken, bladeren en exotische beesten. Deep In House, dezelfde organisatie die onder andere ook de trending club C12 in Brussel oprichtte, deed de Turbine stage op volle toeren draaien. Gangmakers van dienst waren onder meer het duo Orphx, dat een diverse en betoverende live set bracht en Lucy, die de Turbine gedurende drie uur deed ontploffen. Op de Rotor stage mocht Stygian’s River het podium bieden aan hun favoriete artiesten van het moment. Ze kozen voor onder andere R&S-labelbaas Renaat, Stygian’s river-oprichter Takkar die samen met Ophion een top set bracht en de Fransman Hadone, die de closing voor zijn rekening nam.

Organisator Parallel Circuit blikt tevreden terug. 'We hebben jarenlang vol passie gewerkt en dit weekend was dan ook de kers op de taart van een mooie reis met Voltage Festival. Ik had me geen mooiere vijfde editie kunnen voorstellen. Mijn dank gaat uit naar alle crew, vrijwilligers, vrienden en familie die hielpen om Voltage mee te vormen tot wat het vandaag is. Samen maken we er volgend jaar nóg een groter feest van. Maar eerst tijd maken om na te genieten en wat slaap in te halen', sluit ze lachend af.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws