Blijf in beweging met Nintendo's Ring Fit Adventure

Partyscene Redactie | 23 oktober 2020
nieuws



Afgelopen maanden was de vraag naar de game Ring Fit Adventure en de Nintendo Switch gigantisch hoog, waardoor deze items maar moeilijk verkrijgbaar waren. Sinds begin september zijn ze er weer. Met Ring Fit Adventure blijf je thuis in beweging: ideaal wanneer je niet naar de sportschool wilt of kunt.

Sporten met Ring Fit Adventure

Ring Fit Adventure is een sportieve game voor de Nintendo Switch die werkt met een ringvormige gadget. Deze zogenaamde Ring-Con kun je gebruiken bij het aannemen van yogahoudingen, het joggen of tijdens het doen van fitnessoefeningen. Terwijl je aan het sporten bent ontdek je de wereld van Ring Fit Adventure, verzamel je munten en versla je tegenstanders. Daarnaast kun je jouw eigen fitnessroutine samenstellen en punten verdienen om high scores op bepaalde spellen in de game te verbreken. Waar mensen eerst genoegen moesten nemen met een tweedehands exemplaar, is Ring Fit Adventure eindelijk weer verkrijgbaar. Check voordat je aan de slag gaat met jouw trainingsprogramma of je de goedkoopste zorgverzekering hebt. Je gaat er natuurlijk niet van uit, maar als je gaat bewegen loop je kans op blessures.

Multifunctionele games

Games kunnen helpen bij gigantisch veel problemen. Zo helpt het je om even uit het dagelijks leven te stappen, te ontspannen, sociale contacten te leggen of zelfs wat bij te leren. Daarnaast helpen actieve games je om gezond te worden en gezond te blijven. Zelfs de World Health Organization heeft middels een tweet laten weten dat ze het aanraden om actieve games te spelen tijdens de coronacrisis. Niet alleen benoemen ze actieve games als goede optie om de nodige lichaamsbeweging te krijgen, maar ook dansen, touwtje springen en krachttraining met je eigen lichaamsgewicht. Maar dat is natuurlijk wel een stuk minder leuk dan het spelen van actieve games.

Naar buiten met een game

Wil je een frisse neus halen en je tegelijkertijd vermaken met een leuke game? Dan zijn er een paar smartphone games die wat voor je zijn. Niantic, het bedrijf dat vooral bekend is geworden door Pokémon GO, heeft hier zelfs zijn specialiteit van gemaakt. Pokémon GO is nog altijd razend populair, zeker in Japan waar zelfs Pokémon huwelijken worden georganiseerd. Daarnaast heeft Niantic het interactieve Harry Potter: Wizards Unite uitgebracht. Ook is het de uitgever van Ingress. Alle drie de games draaien om hetzelfde concept: je speelt het in de buitenwereld met je telefoon in de hand. Dit motiveert veel mensen om extra te gaan bewegen en kilometers te wandelen. Dat is mooi meegenomen, want zo verbrand je spelenderwijs toch maar weer mooi wat calorieën zonder dat je een abonnement bij de sportschool af hoeft te sluiten.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws