De trends voor sieraden in 2021

Partyscene Redactie | 28 juni 2021
nieuws

Kan je bijna niet wachten op de party’s die in 2021 weer zullen volgen? Wellicht is het verstandig om eerst even te lezen welke trends er te onderscheiden zijn in 2021. Een van de opvallende punten is dat gouden sieraden weer helemaal in zijn. Daarnaast staan hieronder een aantal tips als jij het helemaal wilt maken gedurende het feestseizoen van dit jaar.

1. Extravagante blingbling

Is jouw juwelendoos wel voldoende gevuld? Anders is het tijd om een aantal flonkerende toevoegingen te doen. Dit is namelijk het jaar van de extravagantie. Draag gerust een groot deel van je sieraden en wees ook niet bescheiden waar het formaat of blingbling-gehalte betreft. Het mag allemaal en jouw smaak zorgt er uiteraard wel voor dat de combinaties goed gekozen zijn en bij je kledingstijl passen. Hoe moeilijk kan dat zijn?

2. Geometrische figuren

Misschien heb jij niks met wiskunde en geometrische vormen, zoals kubussen, bollen of driehoeken. De ontwerpers hebben echter besloten dat deze figuren dit jaar een trend zijn als het aankomt op sieraden. De vormen zijn vaak minimalistisch uitgevoerd en in goud. Dat maakt ze eenvoudig om te combineren met een moderne kledingstijl met vergelijkbare elementen. Ga je op zoek naar nieuwe sieraden, vergeet deze optie dan niet. Een te gek kapsel erbij en je bent klaar om te feesten!

3. Figuurlijke sieraden

Het zijn de pronkstukken die je op een feestje kan dragen: de meer opvallende figuurlijke sieraden. Wat dacht je van een vis of een zeester voor in je oren of om je hals? De meer bekende ontwerpers van juwelen hebben dit jaar een mooie collectie voorgelegd die overal navolging verdiend. Als jij sieraden zoekt die ook op kantoor kunnen worden gedragen zijn deze daar beslist geschikt voor. Ze accentueren een zakelijke outfit ook indien jij de juiste keuzes maakt.

4. De schakel is weer helemaal terug

Zijn schakels oubollig? Welnee, een schakelketting of armband is juist weer helemaal trendy in 2021. Op zich is dat ook logisch omdat deze traditionele vorm voor sieraden al bestaat sinds de oudheid. Het is nu eenmaal ook de beste manier om een sieraad sterk maar toch ook open en niet te zwaar te maken. In 2021 mag het wel een onsje meer zijn en dat is ook van toepassing op de schakels. Draag gerust wat meer schakels over elkaar en kies daarbij voor een combinatie van kleine en grote schakels en verschillende materialen. Heerlijk zoals deze ook nog rinkelen.

5. Kleur moet

In het jaar 2021 is het tijd om het voorgaande saaie jaar te vergeten. Wat is een eenvoudige manier om op een beschaafde manier op te vallen bij een flitsend feest? Kleur uiteraard. Met gekleurde stenen in een mooi sieraad maak jij je outfit nog feestelijker. Daarnaast zijn er tegenwoordig zoveel materialen waarvan juwelen worden gemaakt dat je ook daarin een rijke keus hebt aan kleurcombinaties. Ook hierin hoef je niet bescheiden te zijn. Less is more geldt even niet in 2021. Dit jaar mag je echt even uitpakken waar het op sieraden en kleding aankomt.

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws