The road to ADE: De beste plekken om je in 5 dagen 10 jaar ouder te laten voelen

Mark Hofman | 22 september 2015
onbekend


Toen Club Trouw op 2 januari dit jaar zijn deuren sloot was Nederland naar mijn mening de beste club ooit kwijt. Waar moeten we nu toch in godsnaam naartoe? Met mijn ziel onder mijn armen maar met goede moed dook ik de nachten van 2015 in, op zoek naar mijn nieuwe favoriete club. Trouw krijgen we er niet mee terug maar dit zijn toch een aantal plaatsen waar ik al menigmaal naar buiten rolde, terwijl de “normale” wereld alweer aan de nieuwe dag was begonnen en waar je met ADE ook zeker een gratis kater aan over houdt.

1. Closure

Kort na de sluiting van Trouw opende Closure op de Rozengracht zijn deuren. Het idee was vergelijkbaar, iedere week een steengoede line up waar je als een kip zonder kop naartoe kan fietsen en je zeker weet dat je een avond wordt geleverd op niveau. Het is echter wel redelijk klein dus verdwalen zit er hier helaas niet in en daar ben ik nu net gek op. Dat de kwaliteit van de programmering in deze intieme kelder goed is, bewijzen ze ook maar weer met ADE, waar de inmiddels strak uitverkochte avond met Seth Troxler de BOM wordt.

Ade 2

2. Radion

Ook hier een kersverse club die toevalligerwijs op een steenworp afstand van mijn huis is. Radion staat dus al met 1-0 voor maar dit is niet onterecht. Rush Hour X l.I.E.S x Banlieu zullen hier op de zaterdag van ADE de avond hosten met onder andere Hunee, Antal, Ron Trent, Robert Bergman en vele anderen. Een grote club met verschillende ruimtes en een lekkere grimmige sfeer, love it! Maar helaas maak ik jullie blij met een dode mus want ook deze avond is inmiddels volledig uitverkocht. Maar niet getreurd want Radion heeft sinds kort een 24-uursvergunning en iedereen die deze avond te vroeg piekt maakt plaats voor “frisse” koppen, want vanaf 06.00 uur zullen er weer nieuwe kaarten worden verkocht. Zin in!

 

Bron: 3 voor 12

3. De Marktkantine

Dan eentje waar je zeker een keer geweest moet zijn met ADE. Dit is niet alleen omdat deze locatie aan de Jan van Galen straat te gek is, maar ook de club 2 intieme zalen bezit, waar inmiddels bijna wekelijks de beste feestjes worden gehost. Voornamelijk ook omdat ze dat met ADE weer flikken. Op donderdag is het de beurt aan Innervisions met Dixon, Âme en Solar en op zondag host Next Mondays Hangover de avond, die mij direct doet denken aan de laatste “Trouw op zondag” vorig jaar met ADE, met onder andere Mano le Tough, Nuno Dos Santos, Tsepo en Job Jobse b2b Jennifer Cardini. Persoonlijk weet ik nog niet hoe ik deze week ga overleven maar dat het in de Marktkantine wèèr te doen is, moge duidelijk zijn.

Bron: Marktkantine

4. Undercurrent

De reden dat je hier met ADE sowieso één keer geweest moet zijn is vrij simpel. Zeezout host hier al zijn avonden. Zeezout bewijst het naar mijn mening al het hele jaar met alles wat ze organiseren en ook met ADE beloofd het weer een groot succes te worden. Vrijdags vrij? Doe jezelf dan een ontzettend groot plezier en zorg dat je Bicep ziet, zij zijn echt awesome! Daarnaast een programmering met veel disco, dus niet super gek op alleen maar techno? Dan ga je hier echt heel lekker op!

 

Bron: Dinkytoys

5. Westergastheater & North Sea Jazz Club

Daar waar dit niet per se mijn favoriete plek is, wordt dit meer dan rechtgetrokken door wat zich hier gaat afspelen op 15 en 16 oktober. Dekmantel gaat Dekmantel Festival hier nog eens dunnetjes over doen. Volgens velen was dit afgelopen zomer al één van de beste festivals in zijn soort. En als Four Tet net zo draait als tijdens het festival kan daar ook weinig misgaan. Daarnaast zal Motor City Drum Ensemble 3 uur lang komen draaien en met het oog op dat ik de vrijdag nog gewoon moet werken begin ik nu alvast aan een vitaminekuur om dit allemaal vol te houden.
Het festivalseizoen is nog maar nèt voorbij maar jeetje wat kijk ik uit naar deze 5 dagen. Met een kater van mijn laatste festival nog in de benen, blik ik vooruit op een week die me tien jaar ouder gaat maken en daar heb ik nog nooit zo naar uitgekeken!

 

Bron: Iamsterdam

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws