The Road to ADE: 10 dingen die je overdag moet zien

Peter Güldenpfennig | 6 oktober 2015
onbekend


ADE is een 5-daags festival. Speciaal voor jullie selecteer ik uit alle events twee persoonlijke uitschieters per dag. Want man man man, wat valt er veel te beleven. Neem je verlofdagen op van werk, skip je studie of schrijf een absentiebriefje met de handtekening van je ouders want hier wil je bij zijn!

Woensdag 14 oktober

Graffiti. New York meets The Dam.
Mocht je meerdere dagen op ADE compleet uit je panty gaan, dan is het prettig als je culturele bezoekjes meer aan het begin plant. Je bent minder of niet brak dus je hebt meer energie en kracht om toffe dingen te doen en zien. Zoals Graffiti. New York meets The Dam. De titel verklapt het eigenlijk al, het is een unieke expositie met mooie graffitiwerken uit New York en Amsterdam. Meer dan tweehonderd objecten vertellen het verhaal over hoe de graffitikunst in de jaren '80 in New York echt op gang kwam, en hoe het overwaaide naar ons land.

10.00 – 17.00 uur
Amsterdam Museum, Kalverstraat 92
Entree: €12,-

Melkweg Cinema: 808
808 is een film die gaat over de Roland TR 808-drumcomputer. Je kent misschien de naam van deze machine niet, maar wel de ontelbare bekende beats die met dit elektronische drumbeest gemaakt zijn. Het is tijd voor wat verdieping. Je weet vaak op welke nummer je danst en van welke dj dit nummer is. Maar wat weet je nou echt? En mocht je later op de avond nog een feestje pakken, dan is dit je meest educatieve pre-party ever. Check alvast de trailer:


19.30 – 21.30 uur
Melkweg Cinema, Lijnbaansgracht 234A
Entree: €9,-

Donderdag 15 oktober

Jeff Mills X Rembrandt
De titel roept zoveel vragen op dat ik het eigenlijk alleen al daarom wil checken. Het is alleen voor ADE-kaarthouders maar toch wil ik deze in mijn rijtje hebben. In het auditorium van het Rembrandthuis kunnen de kaarthouders via een livestream volgen hoe Jeff drie nieuwe tracks componeert in het atelier van Rembrandt en zoals, verwacht, zich laat inspireren door werken van Rembrandt. Wie had dat ooit verwacht, Rembrandt meets de Amerikaanse techno-dj Jeff Mills. Op een later tijdstip zal Jeff Mills bij ADE MusicTalks uitleg geven over de composities en keuzes die hij maakt tijdens het componeren.

09.00 - 12.00 uur
Rembrandthuis, Jodenbreestraat 4
Exclusief voor kaarthouders

ADE MusicTalks: Afrojack
Of je edm nou vet of juist herrie vindt, je kan niet ontkennen dat deze man zijn sporen heeft verdient in de dance scene. Persoonlijk luister ik naar alle soorten muziek. Op mijn telefoon staan hardcoresetjes maar ook techno- en edm-setjes. Ik ben niet zo moeilijk, ik heb ook een Nick & Simon-album in mijn Spotify playlist. Tot zover mijn streetcred. En ik dwaal af. Het punt dat ik wil maken is dat je open moet staan voor inspiratie en je niet moet laten leiden door je eigen mening over, in dit geval, Afrojack. Je kan altijd leren van mensen die aan de top staan.

14.00 – 15.00 uur
De Brakke Grond, Nes 45
Exclusief voor kaarthouders

Vrijdag 16 oktober

Dance for health presents: A special dance for health class with DJ Jean
Voor de wat jongere lezers onder jullie die vraagtekens zetten bij DJ Jean, hij is een dj die al een tijd meegaat en alle Nederlandse clubs inmiddels kent als zijn binnenzak. De man achter de oldschool clubbanger ‘The Launch’ en iT-legende. Speciaal voor ADE werkt Jean samen met Dance for Health. 150 sportieve helden en heldinnen krijgen gratis de kans om in het Internationaal Danstheater een speciale Dance for health class bij te wonen terwijl Jean himself de plaatjes aan elkaar mixt. Normaal gesproken richt de organisatie zich op mensen met lichamelijke beperkingen, tijdens de ADE-sessie is iedereen welkom. Lekker ochtendgymnastieken dus!

11.00 – 12.00 uur
Internationaal Danstheater, Kloveniersburgwal 87
Gratis entree, inschrijven via info@danceforhealth.nl

Pioneer presents: Come and play with Pioneer DJ
Ik ben niet al te technisch en mijn dj skills zijn ook echt niet om over naar huis te schrijven. Dit neemt niet weg dat ik het mega awesome vind en dat ik graag de kans grijp om te oefenen met draaien. Je zal mij niet zien staan in de MediaMarkt terwijl ik de andere klanten onverwacht van slecht ingemixte tunes voorzie omdat er een pioneer controller op de speakers staat aangesloten, maar als Pioneer op ADE staat dan moet ik daar wel even langs. Check de Pioneer DJ Room en stel je brandende vragen of ontdek misschien wel je nieuwe passie tijdens vette workshops.

12.00 – 19.00 uur
De Brakke Grond, Nes 45
Gratis entree

Zaterdag 17 oktober

Absolut nights Amsterdam presents: A Workshop on Creativity in Nightlife
Kunst en muziek komen steeds meer samen. Dit zie je ook tijdens het uitgaan en op festivals. Ga het gesprek aan met experts die samenwerken met de grotere artiesten om samen het nachtleven een extra dimensie te geven. Ze geven ook meerdere workshops. Wie weet kunnen sommige van jullie met een bezoekje ook nog studiepunten scoren op school.

12.00 – 16.00 uur
Absolut Nights Amsterdam, Nes 73-87
Gratis entree

Mary Go Wild presents: ADE Basement Raves Day 3
Het is zaterdagmiddag en er is een gratis feestje tijdens ADE, dan zit er maar één ding op: daar ga je heen! Een uur voor elke set hoor je welke dj komt draaien. Vet concept zonder veel gedoe. Lekker raven en daarna kan je lekker het nachtleven in.

14.00 – 20.00 uur
Mary Go Wild, Zeedijk 44
Gratis entree

Zondag 18 oktober

Resident Advisor: Real Scenes – Mexico City (inclusief dineroptie)
Als ik op vakantie ga check ik online vaak al waar ik uit kan gaan. Het nachtleven van onbekende steden trekt mij enorm. Hoe chill is het om op je brakke zondag, ervan uitgaande dat je de dag ervoor of wellicht dagen ervoor keihard door het geluid bent gegaan, een filmpje te pakken? Een film met ditmaal als thema Mexico City. Hoe zijn daar de clubs, dj’s, producers, promotors etc.?

19.00 – 20.00 uur
Cinema Café, Thorbeckeplein 16-18
Gratis entree, maar voor 9,95 euro heb je er een lekker hamburgermenu bij. Vette hap!

De Brakke Grond
Je hebt het al een aantal keer hierboven terug zien komen als locatie, bij de De Brakke Grond zijn workshops, ADE MusicTalks, Pioneer workshops, Native Instruments workshops en nog veel meer. Ideaal als je nog brak bent van het feesten op de dagen (en nachten) ervoor. Je kan zelf rondkijken en uitchecken wat je tof vind. Uiteindelijk doe je dat toch wel elke dag op ADE. Ik hoop je met dit artikel in ieder geval een eind op weg geholpen te hebben!

12.00 – 19.00 uur
De Brakke Grond, Nes 45
Gratis entree

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws