Stelling: \'Groenste release ooit\'

Partyscene Redactie | 19 augustus 2008
onbekend

Beste jongetjes van de klas

Als liefhebbers van de natuur, met name van festivalgras, zijn wij natuurlijk ook bezorgd over milieuvervuiling en juichen we groene initiatieven in de muziekindustrie hartgrondig toe. Maar is er ook zoiets als ‘té groen’ zijn?

 

The Wave Pictures: Té groen?Al eerder stonden we even stil bij de groene plannen van labels en artiesten en stelden we dat het best nog een stukje groener kan in de muziekwereld. Maar je kunt er natuurlijk ook flink in doorschieten. Het Britse label Moshi Moshi Records kondigde deze week aan dat de nieuwe release van hun act The Wave Pictures de release met de laagste CO2-uitstoot tot nu zal zijn.

De tracks worden opgenomen in een opnamestudio die volledig van elektriciteit wordt voorzien door zonne-energie. De band en geluidsman gaan op de opnamedag te voet van huis op weg naar de studio en de opnamesessie wordt vastgelegd met een camera die (je raadt het al) werkt op zonne-energie.

Het materiaal komt vervolgens via digitale download (op 6 oktober) beschikbaar op de bekende muziekportals. Er zullen ook geen promo-cd’s of papieren persberichten in Locatie van de volgende opnamesessie van The Wave Pictures...omloop worden gebracht; alle promotie verloopt digitaal. Aangezien de diverse servers van de downloadportals stroom gebruiken, moest Moshi Moshi de doelstelling van een totaal milieu-neutrale release laten schieten, maar ze claimen met deze werkwijze wel de groenste release ooit te zullen uitbrengen.

Nu maar hopen dat de heren van The Wave Pictures niet vergeten ’s ochtends met koud water te douchen en geen broodjes in de broodrooster gooien voor het ontbijt, anders mislukt dit project alsnog. Met het schaamrood op de kaken zetten we onze milieuvervuilende, uit olie gefabriceerde vinylcollectie toch maar even achter het gordijn en stellen we:

Groene initiatieven zijn prachtig, maar je kunt het ook overdrijven!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws