Party-report: Lakedance

Peter Güldenpfennig | 2 juni 2013
party reports


Waar: Aquabest Eindhoven
Wanneer: 1 juni 2013
Prijs: 35 euro
Party-reporter: Flora Landwier

Alle benodigde ingrediënten voor een succesvol feest waren zaterdag 1 juni aanwezig op Lakedance.  Zo nu en dan zon, zee (lees: meer), strand , goede muziek en een natje en een droogje. In combinatie met een tropische sfeertje maakt dit festival een must voor de bezoeker die houdt van knusse en kleinschalige festivals.

Lakedance 2013

Lakedance

Lakedance staat bekend als hét strandfeest van het zuiden. Een festival dat volgens de bezoekers door de gemoedelijke sfeer van de Brabanders toegankelijk is voor iedereen. Hierdoor blijven trouwe Lakedance-fans elk jaar weer terug komen.

Het festival telt vier stages die niet al te ver van elkaar liggen: de Mainstage, Defected, 303 Lovers en de Mensroom zorgden voor genoeg muziekaanbod waardoor er voor iedereen wat tussen zat. De genre's waren onder andere: club, deephouse, groove, house, minimal, techhouse, en techno. Wie van intieme gezellige plaatsen houdt, mag de Mensroom absoluut niet missen. Deze bijzondere locatie, het ponton van Beachclub Sunrise, heeft een prachtig uitzicht door de centrale ligging in het water. In stage 303 Lovers werd lekkere dansbare techno gedraaid. Hoewel deze locatie een stuk groter was dan de Mensroom, hing er een intieme relaxe lounge sfeer. Defected kenmerkte zichzelf door ‘the drum warrior’ Shovell, die met zijn percussie de beats begeleidde, wat zorgde voor een lekker dansbaar resultaat. Wil je lekker los gaan? Dan was de Mainstage the place to be. Climax na climax hielden ze je de hele dag aan het dansen. 

Lakedance 2013

Publiek

De matige zon mocht de pret niet drukken! Deze zorgen verdwenen bij het zien van het festivalterrein. Een heus vakantiegevoel omarmde ons, het strand en het meer zorgden voor een vrij en open gevoel. ‘So, let the party begin!’, en er achter komen wat de bezoekers van dit festival vinden. De gemiddelde Lakedance-bezoeker is 25+ en bezoekt het festival vooral om de prettige sfeer en omdat ze in de buurt wonen. Het grote aantal fietsen bij de entree verraadt dan ook dat het grootste gedeelte dat afkomt op dit feest uit de regio komt.

Opmaak

De opmaak van het terrein viel een beetje tegen. De meeste stages bestonden uit kant-en-klare tenten waar niet heel veel creativiteit bij kwam kijken. In tegenstelling tot de volwassenen speeltuin van Solar, was het festivalterrein van Lakedance een beetje schaars gekleed. Er was deze editie plaats voor 15.000 bezoekers, toch telde het festival maar 10.000 bezoekers volgens de organisatie. Hierdoor oogde het festivalterrein op sommige plekken nog wat leeg en stonden sommige stages maar halfvol.

 

Line-up

De line-up met internationale headliners beloofde veel op papier. Dannic, Shermanology, Mark Knight, Housequake, Wally Lopez en Swanky Tunes kregen gedurende het festival het publiek moeilijk op gang. Zelfs Shermanology en Housequake hadden moeite het publiek dansend te houden. Waar dit precies aan lag? Het kan aan het weer liggen of aan de climaxen die steeds te kort duurden. Pas rond het begin van de avond kwam iedereen een beetje los. De eindshow rondde het festival af met knallend vuurwerk en heerlijke beats waarop iedereen het laatste beetje energie dat ze nog hadden helemaal eruit gooiden!

Sfeer & prijs

Het festival is zeer rustig verlopen volgens de organisatie en het personeel van de beveiliging. Er hing een gemoedelijke sfeer die de bezoekers ook al aangaven. Volgens de beveiliging had dit ook te maken met het frisse weer. Als de zon veel schijnt kan het wel eens een ander verhaal worden, dan worden de mensen ook sneller dronken. ‘Het wordt meestal pas vechten als de mannen hun t-shirt gaan uittrekken, daar is het nu te koud voor’,  vertelde de beveiliging.

Voor de prijs zou je het festival zeker niet moeten laten. Ten opzichte van andere evenementen is Lakedance goedkoop. Een toegangskaartje kost 35 euro. De prijs voor de consumpties is hetzelfde als op de meeste festivals. Het is niet goedkoop, maar dat kan je verwachten.

Openbaar vervoer

'Spaar het milieu en ga met het openbaar vervoer' stond op de website van Lakedance. Aangezien we ook wat hart voor het milieu hebben besloten wij dit te doen. Vanuit Eindhoven is het mogelijk om de trein of de bus naar Best te nemen. Op het station in Eindhoven stond slecht aangegeven hoe je bij het festival terecht moet komen. Dat zou wel handig zijn voor de mensen die niet uit Brabant komen. Vanuit station Best reden er de hele dag shuttlebussen op en neer naar het festivalterrein. Een retourtje kostte vijf euro. Een belangrijke tip, neem deze shuttlebus en ga niet met het openbaar vervoer! Als je met het openbaar vervoer gaat, word je ergens op de snelweg  gedropt en vanaf daar is het nog dik vijftien minuten lopen naar het festival terrein.

Conclusie

Ondanks dat het festival niet was uitverkocht en de frisse weersomstandigheden, was ook deze editie weer een knalfeest. Al vanaf 2005 slaagt de organisatie er in om de gezellige en intieme sfeer te behouden. Dit is de reden waarom nog veel trouwe Lakedance-fans elk jaar weer terug komen naar hét strandfeest van het zuiden. Zoek je een festival dat op Extrema Outdoor lijkt, maar wat kleinschaliger is, dat mag je Lakedance zeker niet missen!

Tips

  • Neem altijd tissues mee want er is nooit genoeg wc-papier
  • Denk niet dat je goede schoenen het festival zullen overleven want dat doen ze niet
  • Neem de shuttle bus naar het festival terrein

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws