Party Report: Wish Outdoor

Jonas van der Meiren | 7 juli 2013
party reports


Wat: Wish Outdoor
Wanneer: zaterdag 6  juli 2013
Waar: Festivalterrein De Aa, Beek en Donk
Reporter: Duke van Putten

Voor mij en mijn vrienden is Wish Outdoor inmiddels vaste prik geworden. Een paar gasten die we in de rij ontmoette omschreven Wish als de Tomorrowland van Nederland en dat vind ik een mooi compliment. Wish is inmiddels een internationaal festival dat bezoekers trekt vanuit heel Europa. Ik ben een aantal vlaggen tegengekomen van onder andere Zweden, Duitsland, Spanje en Italië.

600 vrijwilligers

In samenwerking met 600 vrijwilligers presteert de organisatie het om telkens weer zichzelf te overtreffen qua podia en service. Sinds 2010 maakt Wish gebruik van het huidige terrein dat ruimte biedt aan 20.000 partygangers. Het terrein is verdeeld in twee zones: een voor de harder styles en eent voor de house en electro-liefhebber. De acts zijn verspreid over maar liefst elf podia.

wishoutdoor1k

Organisatie

Voor zover ik kon zien en beleven was er nergens een lange rij. Alle bezoekers hadden snel hun drankjes, hapjes, muntjes, lockersleuteltjes etc. Dit is eigenlijk elk jaar zo en dat vind ik erg knap. Omdat de zon scheen als een malle werd er gratis zonnebrand uitgedeeld, dikke pluspunten hiervoor.

Voor een biertje of frisje ben je op Wish 2,50 kwijt. Mooie prijs en ook een normaal bedrag. Er zijn festivals die ook qua drankprijzen op Ibiza willen lijken maar daar hoef je je bij Wish geen zorgen om te maken.

De organisatie streeft naar een festival dat zij zelf ook graag willen bezoeken. Dit is een mooi uitgangspunt. Het lijkt nu of ik alleen maar positieve dingen kan benoemen en dat is ook zo. Enigszins nadelig waren de mannen wc’s waar het aan het einde van de dag een groot ‘water’ ballet was maar ach op welk festival is dat niet.

wishoutdoor3k

Podia

Als je eenmaal binnen vriendelijk geholpen bent door het Brabantse muntenmeisje wil je eigenlijk nog maar één ding: alle stages checken. Wish staat erom bekend dat ze daarin jaarlijks uitblinken. Hoewel aan alle elf podia veel werk is besteed heeft iedereen het over de twee hoofdpodia. Voor de hardstylers is dat de Dedicated-stage en voor de housers is dat de Devoted-stage. Het zijn eigenlijk twee festivals op zich.

Er zijn ook een aantal overdekte podia die ondanks de warmte buiten goed bezocht worden. De Delicious Dutch stage is daarvan de grootste. Door de bezoekers via sluizen de tent in te laten lopen is het binnen nog donkerder en is de muziek nog beter hoorbaar in de tent dan ie al was. De visuals komen trouwens ook veel beter uit nu er geen buitenlicht bij kan.

Artiesten

Er waren zoveel acts in zoveel verschillende stijlen dat kiezen bij welke stage je wil staan soms lastig wordt. Voor mij waren er wel een aantal persoonlijke uitblinkers. Op de Dedicated-stage braken de Donkey Rollers heerlijk de tent af. Bij The Magic Show waar nieuw en aanstormend hardstyle-talent te bewonderen was, werd ik blij verrast door het muziekgeweld van het Haagse duo Kevin Kaos en Zero Sanity. De afsluiter stonden we bij Showtek op de Devoted stage. Al meerdere jaren hebben deze heren het stampende Wish-publiek vermaakt, maar ze staan nu voor het eerst op de stage voor house en electro. En jawel, ook hierin blinkt het multitalentenduo uit.

wishoutdoor2k

Afsluiter

Ik had net de afsluiter al genoemd, maar deze verdient zeker een eigen kopje. Elk jaar en ook dit jaar zijn er twee afsluiters tegelijkertijd op beide hoofdpodia met vuurwerk, filmpjes, en lichtshows; alles erop en eraan. Het nadeel is wel dat als deze afsluitshow begint je beseft dat het Wish-avontuur er weer op zit.

Tweedaags festival

Terwijl ik mijn verslag schrijf en nageniet van een heerlijke zomerse dag met dansjes en biertjes en mooie mensen zijn anderen bezoekers zich klaar aan het maken voor dag twee. De opzet is ietwat anders en de muziek op sommige stages ook. Zo zijn er optredens van onder anderen Jan Smit, van Velzen en Di-rect. Er zijn wel wat dj-stages, maar daar is iets minder aanbod. Als ik in de buurt had gewoond was ik zeker in het gras gaan zitten om lekker te ontbrakken om later op de middag een dansje te doen bij Mental Theo en Darkraver.

Beste organisatie, ik weet nog dat ik in het reuzenrad zat en over het hele festivalterrein keek en dacht: 'fucking hell jullie hebben het gewoon weer geflikt. Op naar de volgende editie!'

Plus

  • Zon
  • Aardige werknemers
  • Snelle service
  • Geen rijen

Min

  • Erg warm in de tenten
  • Overstroomde wc’s aan het einde

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws