Party report: Bringing Home The Madness [21 december 2013]

Rick Francissen | 22 december 2013
party reportsdmlmWat
Bringing Home The Madness
WaarSportpaleis, Antwerpen
Wanneer: Zaterdag 21 december
Line up: Dimitri Vegas & Like Mike, Nicky Romero, Wolfpack
Reporters: Luke Davids, Rick Francissen & Steven Wiertz
Fotograaf: Steven Wiertz

Al maanden voordat het concert van Dimitri Vegas & Like Mike zou plaatsvinden waren wij toevallig in Antwerpen. Toen al hing de stad vol met reclameposters van het concert van het Belgische dj-duo. Bij de kaartverkoop gingen er dan ook ruim 20.000 tickets binnen no-time over de toonbank. Daarom besloten de heren een extra concert in te plannen op vrijdag 20 december, dat net als de eerste helemaal uitverkocht was. Het beloofde dus een groots feest te worden.

Sportpaleis Antwerpen

Dimitri Vegas en Like Mike hebben voor hun eerste eigen feestje gekozen voor hun thuisbasis Antwerpen, in het Sportpaleis. Het Sportpaleis heeft voor hen naast enkel een goede locatie voor het feest ook een persoonlijk tintje: hun grootvader heeft namelijk de wielerbaan in het Sportpaleis gebouwd. Daarnaast was hij betrokken bij de restauratie van het Sportpaleis na de Tweede Wereldoorlog.

Het Sportpaleis in Antwerpen heeft een vrij centrale ligging waardoor de bereikbaarheid met het openbaar vervoer (tram, metro, trein of bus) zeer goed was. Voor bezoekers met de auto waren de parkeerplekken ook duidelijk aangegeven. Helaas waren de borden verschoven (wellicht niet goed neergezet, of verschoven door een voorbijganger), waardoor veel auto’s verkeerde afslagen namen en daardoor weer moesten draaien. Maar je kon wel gratis parkeren en dat maakt natuurlijk veel goed.

De belangstelling voor het feest was enorm, zo bleek gelijk toen wij aankwamen. De rij voor deuren was enorm en reikte zelfs tot op de autowegen. Het leek alsof er geen enkele orde in te vinden was, maar ondanks dit waren we met tien tot vijftien minuten betrekkelijk snel binnen. De reden hiervoor werd snel duidelijk: je werd namelijk alleen op tickets gecontroleerd en niet gefouilleerd.

vegaslikemikemadness1

Service

Eenmaal binnen was alles duidelijk aangegeven. Borden verwezen je naar de verschillende areas, eet- en drinkkraampjes en de kluisjes. De laatste waren overigens al vol toen wij aankwamen. Een verbeterpuntje voor het Sportpaleis dus. De controle was verder wel prima in orde. Er liepen genoeg bewakers rond en er werd goed gecontroleerd op de verschillende tickets die je nodig had om naar je eigen tribune, of het middenplein (staplaatsen) te komen.

Eet- en drinkkraampjes waren er buiten de zaal genoeg. Van wafels tot pizzapunten, alles was te koop. Ook verschillende soorten drank was in ruime mate aanwezig. Zo was er bijvoorbeeld een speciale wijn- en champagnebar te vinden. Je moest wel alles in fysieke euro’s afrekenen, waardoor je van tevoren moest pinnen. Voor de mensen zonder contant geld was er maar één optie: in de rij staan voor de enige pinautomaat buiten het Sportpaleis. Niet handig dus. Gelukkig stond hier tegenover dat het personeel erg vriendelijk was en je altijd kon helpen.

vegaslikemikemadness3

Rustig opwarmen

De avond begon met het duo Wolfpack, welke een opwarmende set draaiden. Het volume stond op een laag niveau en er stonden normale lichten aan. Het was dus duidelijk dat iedereen was gekomen voor Dimitri Vegas & Like Mike.

Om 20:30 maakten deze heren plaats voor de volgende set van niemand minder dan Nicky Romero. Bij zijn set gingen de dimlichten aan en er werden al wat speciaal gekleurde lichten aangezet. Ook enkele lasers en CO2-kanonnen werden op drops gebruikt. Nicky Romero wist het publiek goed op te warmen en erg goed te vermaken. Zo ging het publiek al volledig uit zijn dak op nummers als ‘Countdown’ van Hardwell & MAKJ en ‘Booyah’ van Showtek. Ook draaide hij ‘Rattle’ van de Bingo Players als eerbetoon aan de pas overleden Paul Bäumer van dit Nederlandse duo.

Prachtige show

Toen de grote stage van Dimitri Vegas & Like Mike werd klaargemaakt na de set van Nicky Romero was het enthousiasme door heel de zaal te voelen. Elk klein geluidje door de boxen werd opgepikt als sein dat de show zou beginnen. Toen Like Mike dan ook zijn microfoon checkte schreeuwde de zaal het uit van geluk.

Kort daarna opende de show met de intro edit van hun mega-hit ‘Mammoth’. Daarna viel het doek en was het prachtige decor te zien. Deze werd vormgegeven door enorme led-schermen die in kubusvormen zijn neergezet. Hier werden gedurende de show verschillende visuals op geprojecteerd én werden er live camerabeelden op vertoond. Daar bleef het niet bij, want er worden ook indrukwekkende lasers de zaal in geschenen, CO2-kanonnen afgevuurd en vuur de lucht in geschoten. Op sommige momenten kwam hier ook nog eens confetti, slingers en op het eind ook nog vuurwerk bij. De bekende glowsticks mochten ook niet ontbreken in de show.

vegaslikemikemadness2

De gehele set van Dimitri Vegas en Like Mike was eigenlijk een grote remake van de Tomorrowland 2013 set van de heren, zelfs de gesproken teksten kwamen grotendeels overeen. Neem bijvoorbeeld de crowd-walk bij de remix van ‘Project T’ van Martin Garrix en het moment bij ‘More’ waarop Like Mike verzoekt om iedereen zijn shirt uit te laten trekken. Deze enorme gelijkenis schoot niemand echter in het verkeerde keelgat. En terecht: de overgangen waren goed en de visuals sloten perfect aan.

Enthousiast publiek

Wat erg bijzonder was om te zien was dat er mensen van alle leeftijden rondliepen. Zo zagen we kinderen van veertien en ouderen van in de vijftig. Kortom: Dimitri Vegas & Like Mike zijn echt Belgisch trots. Iedereen wilde hun show bijwonen en dat bleek aan het enthousiasme. Het publiek deed volop mee met elke wave, schreeuwde mee met de bekendste nummers en ging uit zijn dak op de hardste drops. Niemand zocht ruzie of was geïrriteerd en wat iedereen had gelukkig genoeg ruimte, ook voor in de zaal.

Conclusie

Het is Dimitri Vegas & Like Mike absoluut gelukt om the madness naar hun thuisbasis in Antwerpen te brengen. Hoewel veel staplaatsen erg vreemd lijkt zorgt dit niet voor een mindere sfeer. Met een prachtig decor, oogstrelende visuals en een enthousiast publiek kan het duo niet anders dan tevreden terugkijken op hun concert.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws