Party report: Sneeuwbal Festival [8 februari 2014]

Roy van de Zand | 9 februari 2014
party reports


Wat: Sneeuwbal Festival 2014
Waar: Park Transwijk, Utrecht
Wanneer: Zaterdag 8 februari
Line-up: o.a.  Secret Cinema, Eric E, La Fuente, Dirtcaps Egbert, Abstract Division, De Sluwe Vos, Homework, SMHLSS, Buurman&Buurman, Punish, Oliver Heldens, Eric Witlox en Mucho
Reporter: Etiènne Slijpen

Haal het skipak, de wintermuts en de handschoenen maar vast van zolder, want Sneeuwbal Festival keert op 8 februari 2014 terug naar Park Transwijk in Utrecht! Dit maal met meer area’s en muziekstijlen en, niet te vergeten, heel veel randentertainment. Met deze tekst adverteerde sneeuwbalfestival. Wij verwachten daarom niet alleen goede muziek en een lekker feestje maar vooral een dag vol winters plezier.

Winters
Zo als aangekondigd hadden de meeste bezoekers zicht winters aangekleed. Skibrillen, wintermutsen, jassen en sjaals. Zelfs dansende mensen die zich als pinguins, konijnen, beertjes en dinosaurussen hadden verkleed waren geen uitzondering. Op het terrein konden de bezoekers zich verder vermaken door van een heuvel af te glijden in een opblaasband, gebruik te maken van een sauna en met de winterspelen  mee te doen.

House stage
Op de house stage woonden we onder ander Oliver Heldens bij die momenteel met twee nummers in de Beatport top 10 staat. Beide nummers komen gedurende de set die over het algemeen gevuld is met deep- en techhouse voorbij. Zijn eigen 'Gecko' en de 'Animals' remix die hij maakte voor Martin Garrix. Vanaf 15:30 beschikt de stage over een MC. Mc Iceman zal tot 21:30 de stage hosten. Altijd breed glimlachend zweept hij het publiek op met zijn aanstekelijke stem.

Wanneer Punish achter de decks plaatsneemt komt er veel variatie in de muziek. Van enkele R&B-platen naar Hardstyle, hierdoor werden wij blij verrast en zo ook het publiek dat helemaal los ging. Revine zette dit door en draaide de nieuwste en hardste EDM platen. Wanneer La Fuente dan mag, ging de tent helemaal op z’n kop. La Fuente en Mc Iceman kennen elkaar door en door en de chemie straalde over op het publiek. Dirtcaps sloot deze stage af met eigen MC en heeft er zeker weten een passend einde aan gegeven.

Aankleding
Het festival was geheel aangekleed in winterse sfeer. Sneeuw, ijs, iglo’s, kerstlampies, snowboards en skies. Door de regenbuien van afgelopen dagen was het terrein op sommige plaatse erg moeilijk bereikbaar door de modder. Dit had de organisatie wel kunnen oplossen door meer houten platen of houtsnippers te gebruiken. Qua aankleding, zoals visuals, lights en de nieuwste technische snufjes als CO2-blowers, vielen de stages tegen. Er waren enkel een aantal moving-heads en lasers aanwezig.

Stages en Line up
Het festival beschikte over vier stages: Techno, Deep-Tech-house, house en de apres-iglo. Een gevarieerde line up met enkele bekende namen als Erick E, Benny Rodriques, Oliver Heldens, La Fuente en Dirtcaps. Voor de techno liefhebbers was het grootste aanbod. Ook op de house stage werden de eerste uren aangekleed met techno.

Early Pinguin
Meestal vindt er bij festivals een 'early bird' verkoop plaats voor de vroege vogels. Zo ook bij Sneeuwbal Festival, echter krijgt de early bird een winters tintje met de benaming 'Early Pinguïn-ticket'. Deze konden worden aangeschaft voor 25 euro per stuk. Tijdens de reguliere voorverkoop betaalde je 32,50 euro per stuk. Op de dag zelf werden er nog enkele tickets aan de deur verkocht maar uiteindelijk was het festival rond vijf uur al geheel uitverkocht.

Eten en Drinken
Op het festivalterrein betaalde je met munten. Deze munten konden worden aangeschaft voor 2,50 euro per stuk. Vervolgens koste bier en fris een muntje en Redbull anderhalf muntje. Op het terrein kon daarnaast gevarieerd gegeten worden. Natuurlijk patat, hamburgers en belegde boordjes maar ook de winterse kost werd verkocht. Zo kon er erwtensoep en boerenkool met worst worden gegeten.

Bereikbaarheid en Parkeren
De bereikbaarheid van het festival viel tegen aangezien er geen mogelijkheid tot parkeren was bij het festivalterrein. De dichtstbijzijnde mogelijkheid was Transferium Westraven, een tram die elke 10 min vertrekt bracht je naar het festivalterrein.

Conclusie
Een gezellig en warm winters festival met een goede sfeer waarbij iedereen het naar zijn zin had. Over het algemeen veel techno wat voor een volgende editie kansen biedt om meer afwisseling in de muziekstijlen aan te brengen. De organisatie heeft een puik festival neergezet. Wel mochten er meer maatregelen worden genomen tegen de modder die door de regen van voorgaande dagen overdadig aanwezig was.

Plus

  • Warm winters sfeertje
  • Gevarieerd eten
  • Winterse dranken
  • Randentertainment

Min

  • Modder
  • Aankleding van de stages
  • Weinig afwisseling in de muziek

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws