Party report: Avicii [23-02-2014]

Steven Wiertz | 24 februari 2014
party reports


Wat: Avicii
Waar: Ziggo Dome, Amsterdam
Wanneer: Zondag 23 februari
Line-up: Avicii, D-wayne, Sick Individuals

Veel mensen mochten op zaterdag al naar de uitverkochte show van Avicii. Hoewel we ons uiterste best hebben gedaan om voor de zaterdag tickets te bestellen is dat helaas niet gelukt. Gelukkig werd er al vrij snel na het uitverkopen van de eerste show bekend gemaakt dat er een tweede show zou volgen op de zondag. Je kon jezelf op een wachtlijst laten zetten als je voor de zaterdag geen tickets kon kopen waardoor je een uur voor de officiële start van de verkoop al een ticket kon aanschaffen. Zodoende konden we toch nog de show van de populaire Zweedse dj zien.

Binnenkomst

Het parkeren bij Ziggo Dome is een fluitje van een cent dankzij grote parkeergarages, en ook het openbaar vervoer is een prima optie om Ziggo Dome te bereiken. Het station ligt er praktisch naast. Rond half zeven lopen we naar binnen waar het al behoorlijk druk is. Het personeel van Ziggo Dome heeft daar echter geen problemen mee en de doorstroming van publiek wat naar binnen wilt verloopt voorspoedig.

Eenmaal binnen is ook alles snel geregeld, er zijn veel apparaten waar je muntjes kan kopen direct bij binnenkomst en ook het huren van een kluisje gaat makkelijk. Hiervoor werp je twee euro in het kluisje in en dan kun je de sleutel er vanaf halen. Geen gedoe dus met lange wachtrijen voor een kluisje. Één ding viel ons wel op bij binnenkomst: veel minderjarigen met en zonder ouders.

Voorprogramma

Het voorprogramma werd door D-wayne en Sick Individuals verzorgd. Over beide sets kunnen we kort maar krachtig zijn: opwarmend waren ze zeker! De lichten werden tijdens de start van de set van Sick Individuals eindelijk gedimd waardoor het publiek al behoorlijk in de sfeer kwam voor de hoofdattractie die avond.

Avicii

Om negen uur was het dan zo ver, Avicii betreedt de booth en het publiek laat horen dat ze er zin in hebben. Avicii begint zijn set met ‘Hey Brother’, welke hij door de avond heen opvolgt met andere eigen hits als ‘Addicted to You’ en ‘You Make Me’. Ook draaide hij werk van andere artiesten, ‘Don't You Worry Child’ van Swedish House Mafia kwam bijvoorbeeld voorbij.

De twee uur vlogen voorbij waarbij niet alleen de muziek maar ook de visuals ervoor zorgde dat jen og geen drinken ging halen om zo geen seconde te hoeven missen. De dj-booth en de achtergrond waren feitelijk twee grote schermen waarop visualisaties afgespeeld werden, afgewisseld met videoclips. Ook werd er veelvuldig gebruik gemaakt van CO2-kanonnen en confetti.

Eten en drinken

De vaste prijzen van Ziggo Dome werden gehanteerd waarbij 3,5 muntjes 10 euro kosten. Frisdrank kreeg je voor een muntje, een beker bier van 35cl voor anderhalf muntje en een beker bier van 50cl voor twee muntjes. Mix- en sterke drank kreeg je voor 2,5 munt en hoger. Mensen met honger hadden weinig te klagen, want van een broodje frikandel of kroket voor een munt tot een broodje van La Place, het was allemaal verkrijgbaar.

432014AVICIIClublifeedm

Conclusie

Je ziet Avicii maar weinig in Nederland, dat maakte de avond op zichzelf al een beleving. Daarnaast was het vooral de combinatie van muziek, visuals, sfeer en locatie waardoor het zo'n goede avond was. Het was misschien iets aan de korte kant, voor ons had de avond gerust wat eerder mogen beginnen of later mogen eindigen, zo rond elf uur weer naar huis gaan voelt wat onwennig na een vet feestje. Jammer was het grote aantal minderjarigen in de zaal en soms was het wel erg druk maar dat deed niet af aan de meer dan prima sfeer.

Plus

  • D-wayne en Sick Individuals verzorgden een goed voorprogramma
  • Fantastische sfeer
  • Gave combinatie van muziek en visuals

Min

  • Veel minderjarigen
  • De show was wat aan de korte kant

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws