Party report: Kaleidoscope [15 maart 2014]

Rick Francissen | 17 maart 2014
party reports


kaleidoscopeWat: Kaleidoscope
Waar: Central Studios, Utrecht
Waneer: Zaterdag 15 maart
Line-up: David August, Detroit Swindle, Einmusik, Joris Delacroix, Homework, Sluwe Vos, Prunk, SHMLSS, Rachelle Grooten, Wouter S, Buurman & Buurman
Reporter: Cas Smit

Het is niet niks een evenement op te zetten dat direct de eerste keer alle kaarten weet te verkopen. Toch lukte het Kaleidoscope de Central Studios vol te krijgen met feestgangers, die zich konden opmaken voor een avond met heerlijk diepe klanken dankzij de fantastische line-up.

Central studios, het walhalla van visuals en lasershows.

Deze mooie locatie, die naast dat het goed bereikbaar is ook nog eens een lekker snelle en toch intieme binnenkomst garandeert, heet je welkom in het paradijs van visuals en lasers die bij het inlopen van de eerste zaal direct naar je kop geslingerd worden. Het is elf uur als we de zaal binnen komen en ons verbazen over de stage die duidelijk maakt dat dit Kaleidoscoop is.

De prijzen liggen hier op 2,75 euro voor een muntje en voor bier of water mag je er eentje inleveren. Qua eten is er keuze uit een aantal snacks op een broodje. Ik was een beetje teleurgesteld in de prijs van een raketje, hier moest je één muntje voor neerleggen. Een kluisje kon je hier voor elf euro krijgen, waarvan vijf euro borg. De wc’s waren daarentegen gratis.

kaleidoscope1

Wouter S.: mede organisator en verrassing van de avond.

De man die hier een thuiswedstrijd speelde, liet in de afgelopen week op de Facebook-event page duidelijk merken dat hij er bijzonder veel zin in had. Eindelijk een set die de mensen wat losser maakte en aan het dansen kreeg. Wouter S, die deze avond als dj en organisator aan het werk was liet zijn passie voor muziek goed horen en haalde natuurlijk alles uit de kast om zijn publiek een top avond te bezorgen. Ik zelf had Wouter nog nooit zien draaien en daarom draaide zijn set, die bij mij toch zeker wel voor een lach op mijn gezicht zorgde, voor mij uit tot verrassing van de avond.

Sfeervol, gezellig maar niet uitzinnig

De sfeer was perfect deze avond en de bezoekers lieten dat maar al te graag weten en stonden dus vaak te praten wat ten koste ging van dansen en los gaan op de heerlijke muziek. Het barpersoneel werd meegetrokken in de gezelligheid en was dan ook heel vriendelijk en enthousiast. Tijd om uit te rusten was er achter de zalen, waar je kon plaats nemen op banken en stoelen om even op adem te komen. Uitgerust en wel liepen we door een mooi verlichte gang naar de eerste zaal, waar Joris Delacroix een set neer zet die goed in de oren klonk maar de voeten niet bepaald liet spreken.
Met de hoop op dansende mensen gaan we na een half uurtje weer terug naar zaal twee waar HOMEWORK de mensen wel los weet te krijgen en hier blijven we de rest van de avond feesten. Na HOMEWORK was het aan De Sluwe Vos om het publiek in zijn set van twee uur helemaal los te gooien.

kaleidoscope2

De Sluwe Vos, held van de avond.

De Sluwe Vos bracht met zijn heerlijke set de voeten in beweging en iedereen leek te genieten van zijn kunsten. De Sluwe Vos gaat helemaal op in zijn eigen muziek en dat brengt hij over op het publiek: zo zien we het graag! Jammer van de MC, die er de hele avond bij was, maar de spotlight liever op zichzelf had dan op de draaitafel.

Conclusie.

Al met al een zeer geslaagde eerste editie van Kaleidoscope. De locatie was perfect en liet het concept van Kaleidoscope goed naar voren komen door de lasers en visuals. Stuk voor stuk goede sets die jammer genoeg niet iedereen aan het dansen kregen. Kom op mensen: voetjes van de vloer!

Plus

  • Visuals en lasers
  • Uitstekende line-up
  • Goede sfeer
  • Goede geluidskwaliteit

Min

  • Publiek kwam niet los
  • Dure raketjes

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws