Party report: Daydream festival [11 & 12 april 2014]

Rick Francissen | 14 april 2014
party reports


Wat: Daydream festival
Waar: Lommel, België
Wanneer: Vrijdag 11 en zaterdag 12 april
Line-up: Fedde le Grand, W&W, Thomas Gold, Quintino, Blasterjaxx, Zeds Dead, Moguai, Sandro Silva, Danny Avila, Congorock, Brennan Heart, Zatox, Tantrum Desire, Rand-D & Adaro, Coone, Mark with a K, Thimas Newson, Tai, Theracords, Jordy Dazz, The Flexican & Mc sef, La Fuente, Vato Gonzales, FeestDjRuud
Reporter: Anna Zhuravel
Fotografie: Dennis van Donzel

Intro

Al moeten wij nog een paar maanden wachten op de officiële zomer, het zomerfestivalseizoen is al in volle gang. Afgelopen vrijdag en zaterdag gingen veel Nederlanders en Belgen lekker los tijdens een tweedaagse open air 'Daydream' in Belgische Lommel. Daarmee was hun festivalzomer officieel geopend.

Zoeken naar een droom

Tussen alle dromen is een mooie droom niet altijd makkelijk te vinden. Ook al is deze droom een echt festival voor een paar duizend man. Gele borden met locatie- en parkeeraanwijzingen kwamen slechts een paar honderd meter voor het festivalterrein tevoorschijn. De feestlocatie lag overigens tussen de industriegebieden en was daarom niet heel makkelijk te vinden. Eenmaal bij de parkeerplaats, sprak verder alles voor zich. Met een opfrissende wandeling van hooguit een kwartier was je al bij de ingang. Daar klonk meteen de waarschuwing: tijdens Daydream festival kon alles gebeuren, als je maar met je ogen open bleef dromen. Bezoekers die al de tweede dag aan het dagdromen waren, hebben daar in ieder geval goed naar geluisterd. Al om twee uur’ s middags liepen ze met dromerige ogen rond.

05

Vermaak voor iedereen

Het mooi versierde festivalterrein van Daydream was vrij groot. Dankzij duidelijke aanwijzingen en genoeg loopruimte was de weg naar de favoriete podia en tenten makkelijk te vinden. Zoals het op een zomerfestival hoort, was er op Daydream naast de muzikale invulling van alles te beleven: zat keuze aan eten en drinken, merchandise in alle variaties en zelfs een paar kermisattracties.

Hoewel bij alle Daydream podia genoeg dansplek was, bood voor een deel overdekt vip-deck tegenover de mainstage net wat meer comfort. Met een indrukwekkend hoofdpodium, lichtshows in alle tenten, danseressen en overige entertainment was er in ieder geval genoeg oogvermaak. Zelfs het weer zat mee: er was geen regendruppel te bekennen en wanneer het zonnetje ook nog scheen, kon je makkelijk in je t-shirt feesten.

Van Miami beats tot Dirty House

Met dertien podia was er genoeg muzikale keuze om van één uur ’s middags tot één uur ’s nachts te dagdromen. Alle area’s, voorzien van eigen decor, lichtshows en bars, waren aardig gevuld, al was het conceptueel verschil tussen sommige podia niet helemaal duidelijk. Dat kwam doordat vele dj’s toch vooral voor bekende dancehits gingen, uiteraard wel met een eigen draai daaraan.

De grootste tent met de meeste bezoekers was het hardstylepodium 'Bad Dream'. Met artiesten als Frontliner, Brennan Heart, Cone en Neophyte kwamen de liefhebbers van deze stijl tijdens Daydream zaterdag niets te kort. Het betreden van 'Bad Dream'was daarom ook uitsluitend op eigen risico om niet door alle losgaande hardstylers ondergehakt, -gestampt, -gejumpt en -geschopt te worden.

Zeer populair onder de bezoekers waren kleurrijke tenten 'Miami Massive', 'Dirty House' en het podium 'Dreambucket'. Voor een stukje Miami-belevenis zorgden onder meer Franky Rizardo, Shermanology, D-Wayne en Sidney Samson, die in de laatste vijftien minuten van zijn opzwepende set door Eva Simons werd vergezeld.

Het programma van Dirty House begon met dansbare r&b en bubbling beats van onder meer dj’s Lady Bee en Irwan. Gaandeweg ging de muzikale invulling over in funky dirty house met onder andere dj's Vato Gonzalez en La Fuente achter de draaitafels. Bij de 'Dreambucket' was het de hele dag door feest in de open lucht met onder andere Feestdjruud, The Flexican en MC Sef.

04

Overige muzikale dromen

Andere muzikale dromen vervulden overige tenten en kleine podia. Bestemminsplan van 'Electro Rush 'sprak voor zich. Voor minimal, techno, deep- en techhouse was 'Reboot'het goede adres. Voor al dan niet happy hardcore kon je bij 'Hallucinate'terecht. Old school r’n’b, hip-hop en van alles door elkaar werd gedraaid bij 'Ongedoopt': in vorm van een kerk opgebouwd area. Daar hoorde zelfs een kerkhof bij, waar grote muzikale namen zoals Michael Jackson, Amy Winehouse en Biggie lagen.

Eclectische muzikale gekkenhuis, evenals complete rotzooi van veren, viltjes en overige deco was te vinden in 'Weekend Magnifiek Bungalow', genoemd naar een soortgelijk feestweekend in België. Bij mini-podia 'Despreados'en 'Minidisco'en in een kleine ronde tent 'Girls like Dj’s kon je ook kleinschalig en buiten de drukte losgaan op van alles en nog wat.

Geen Daydream zonder Maindream

De grootste area’s met de meeste bezoekers was de mainstage 'Maindream'. Dit podium in vorm van een prachtige droomkasteel was ook het hoogtepunt van de festivaldecoratie. 'Maindream'was overdag al een plaatje om te zien, maar met alle lichten, lasers, confetti, co2 en vuur was het s ’avonds werkelijk betoverend. 'Maindream' van de bezoekers mocht worden vervuld door de bekende EDM-namen. Denk hierbij aan Twoloud, Quintino, Blasterjaxx, Jordy Dazz, W&W en meer. Allemaal hebben ze ontzettend goed gedraaid en wisten ze het publiek twaalf uur lang aan het springen te houden.

Conclusie

Het Belgische 'Daydream' festival was zeker een goede opener van het seizoen: bekende namen, groot en mooi terrein, leuke aankleding, sprookjesachtige mainstage met een goede line-up, wereld-dj ’s als Fedde le Grand en een mooie show met vuurwerken ter afsluiting. En zelfs al klonk aan het einde van de avond voor de zoveelste keer Showtek’s 'Booyah' uit de speakers, het was weer raak bij het publiek: alle handen de lucht in en gewoon weer gaan. Evenals voor de zoveelste keer meezingen met 'This is what it feels like'van Armin van Buuren. Maar ja, al moet je deze nummers nog twintig keer horen, sta je volgende keer toch weer op zo een festival. Los van de muziek is ieder zomerfeest al een belevenis op zich, en er komen gelukkig nog zo veel aan. Laten we alleen hopen dat het weer iedere keer meezit!

Plus

  • Betaalbare tickets en consumpties
  • Groot
  • Mooie aankleding
  • Diverse lineup
  • Net over de Nederlandse grens: makkelijk bereikbaar

Min

  • Aparte bandjes voor de wc's kopen
  • Muntjes te koop vanaf minimaal 10 euro
  • Drukbezochte tenten een beetje benauwd
  • Een grote openbare wc langs de hekken en zelfs in de tenten op het gehele terrein: niet echt fris dus

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws