Party report: Rave The City – The Erotic Kingdom [zaterdag 3 mei 2014]

Peter Güldenpfennig | 6 mei 2014
party reports


Wat: Rave the City
Waar: Silverdome, Zoetermeer
Wanneer: Zaterdag 3 mei 2014, 21:00 – 07:00 uur
Line up: Mark van Dale, Peter van Leeuwen, Bountyhunter, Deaz D, Charly Lownoise & Mental Theo, Freestyle Maniacs, Deepack, Thilo, Darkraver, The Viper, Live: The Dreamteam, Lenny Dee, Rob Gee, Nosferatu, MC: Da Mouth of Madness
Reporter:
Hard at Heart (Edgar Smits en Roy Teesing)

Rave_the_CityRave The City

De eerste editie van Rave The City was op 28 september 1991 in de Houtrusthallen Den Haag, zelfs nog voor de eerste Thunderdome in 1992 werd georganiseerd. Toen stonden Gizmo en Charly Lownoise onder andere op de lineup. Het concept staat erom bekend altijd een hele vette show neer te zetten.

Elusive

Elusive is een organisatie die al sinds 2003 evenementen organiseert in de Hard EDM, voornamelijk in de regio Den Haag. Ze staan bekend om concepten als Hardstyle / Hardcore 4 Free, Pure Hardstyle en Haagsche Knallers.

Voor deze editie van Rave The City is een beroep gedaan op de ervaring van Elusive om de uitstraling van dit concept te behouden, maar meer te halen naar iets dat past bij 2014. Het resultaat was Rave the City: The Erotic Kingdom.

Silverdome

Rave_2Silverdome, een prachtige ijshal in Zoetermeer, met een goede bereikbaarheid vanwege de ligging vlakbij de snelweg A12. Voor evenementen wordt de hal omgetoverd tot een ruime zaal met een geweldige akoestiek en geluid. Tevens is de zaal voorzien van een flinke dansvloer, tribunes en een hoger gelegen buitenring in de zaal. Tijdens het evenement werd er buiten een aparte ruimte gecreëerd die als rookruimte dienst deed. Daar aangrenzend was een apart gedeelte voor de toiletten waar je de gehele nacht gebruik van kon maken tegen betaling van €2.

Erotisch Raven, Leven en Herbeleven

Het behouden van de look en feel, van Rave the City, is het team achter Elusive meer dan gelukt. De stage was aangekleed met de nodige verlichting en rookmachines. Verder was er een groot scherm tegen de achtergrond aan, waar de vleermuis van het logo met daarin de dj booth, het middelpunt vormde. De avond werd gevuld met prachtige erotisch geklede danseressen, vuurspuwers en een zeer gevarieerde en unieke line up.

Reliving the Wonderful Days

Mark van Dale en Peter van Leeuwen hadden de eer, om deze reis door de tijd te beginnen, en deden dat met de nodige classics en oldschool, hetgeen direct voor een goede sfeer zorgde.

Het stokje werd vervolgens overgenomen door Deaz D en The Bountyhunter, met tracks als 'Pullover', 'House of God' en 'Vamp' in hun set, kregen zij het publiek helemaal mee en brachten daarmee het eerste tijdperk tot een goed eind.

Na een geweldige aankondiging, van MC Da Mouth of Madness, was het aan Charly Lownoise en Mental Theo om het publiek mee terug te nemen naar de wonderful days. Van 'Wonderful Days' naar 'I’m A Raver' tot 'Always Hardcore' zorgden de heren met hun set voor een absoluut hoogtepunt! Na de terugblik, op de “wonderfull days”, was het de beurt aan de heren van Freestyle Maniacs om het feest lekker op gang te houden. Ze slaagden hier zeker in met hun zeer gevarïeerde freestyle set.

Rave_1

Haagsche Helden

De Haagsche helden, Deepack en Thilo, namen het publiek mee op een geweldige reis door de hardstyle van toen en nu, afgewisseld door ook een aantal beukende hardcore tracks. Doordat de Outsiders in het buitenland zat, had hij de The Viper gevraagd, om zijn plek over te nemen en samen met The Darkraver de boel op z’n kop te zetten. Een set gevuld met oude hardcore platen als 'Voel Je Die Bass', 'Six Million Ways To Die' en 'Hardcore To The Bone' maakte de geweldige sfeer nog een tikkeltje beter.

Droomformatie

The Dreamteam Live, nu in een iets andere formatie als in 1992, was de enige live act van de avond. Zij hebben nog maar eens bevestigd, waarom nou juist zij, samen The Dreamteam vormen.

De op één na laatste act werd vervuld door de Amerikaanse dj’s Rob Gee en Lenny Dee. Een aparte set met een mix van metal, hardcore en early hardcore, maakte verschillende reacties los bij het publiek.

And last but not least was het aan Nosferatu om het laatste beetje energie uit de overgebleven bezoekers te trekken en het feest een geweldig slot te geven. Dit deed hij perfect door een combinatie te maken van hardcore tracks van 2002 tot aan nu.

Conclusie

Elusive is er zeker in geslaagd om dit al legendarische concept een goed vervolg te geven. Door de toevoeging van de early hardstyle, hardstyle en hardcore, spreekt dit concept nu een ruimer publiek aan. Dit concept heeft de test van tijd perfect doorstaan en is klaar voor een verdere voortzetting in 2014 en hopelijk ook nog lang daarna! Het is daarnaast geweldig dat er daarnaast ook weer mooie feesten worden georganiseerd in De Silverdome.

Plus

  • Vriendelijke en snelle service food & drinks
  • Overzichtelijke locatie
  • Unieke line-up
  • Zuiver geluid
  • Breed drankenassortiment van A-merken
  • Korte wachtrijen

Min

  • Betalen voor toilet (€2,-)
  • Geluidsvolume iets te zacht

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws